• Business

    JD Sports: Πτώχευση για τη θυγατρική εταιρεία της στην Ολλανδία – Εχει εξαγοράσει την Cosmos Sports

    • NewsRoom

    Regis Schultz, CEO της JD Sports


    Πτώχευση κήρυξε η ολλανδική θυγατρική της JD Sports, του βρετανικού κολοσσού που έχει εξαγοράσει το 80% της Cosmos Sport στην Ελλάδα από τον Οκτώβριο του 2021.

    Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει ανησυχίες για την ευρύτερη παρουσία στην Ευρώπη του βρετανικού ομίλου JD Sports, ο οποίος δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, με φόβο ενός πιθανού ντόμινο συνεπειών.

    Η πτώχευση στην Ολλανδία

    Πριν λίγες ημέρες, η ολλανδική εταιρεία «Sports Unlimited Retail» επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, που έκαναν λόγο για σοβαρά οικονομικά προβλήματα, ανακοινώνοντας ότι κήρυξε πτώχευση.

    «Εκτιμούμε ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τους συναδέλφους μας στην Ολλανδία και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους υποστηρίξουμε», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Sports Unlimited Retail σε δήλωση του.

    Η εταιρεία είχε πάνω από 50 καταστήματα στην Ολλανδία και απασχολούσε 1.100 υπαλλήλους.

    Τα εμπορικά της σήματα ήταν τα Sprinter, Aktiesport και Perry Sports. Στην ανακοίνωσή της δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία τους ούτε με το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, η επιχείρηση θα διοικείται πλέον από έναν διαχειριστή πτώχευσης, τον οποίο όρισε το περιφερειακό δικαστήριο στο Άμστερνταμ.

    H πτώχευση της θυγατρικής της έρχεται σε μία περίοδο επέκτασης του βρετανικού κολοσσού, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει τα σχέδιά του για την εξαγορά της γαλλικής επιχείρησης αθλητικών ειδών Courir έναντι 520 εκατ. ευρώ (452,7 εκατ. λίρες) και του υπόλοιπου 40% της πολωνικής εταιρείας Marketing Investment Group (MIG).

    Η εξαγορά της Cosmos Sports

    Ο κολοσσός των αθλητικών ειδών, JD Sports  έχει εξαγοράσει το 80% της Cosmos Sport, που ίδρυσαν οι αδελφοί Τσικνάκη, από το 2021 και  λειτουργεί μέχρι ώρας τέσσερα φερώνυμα καταστήματα στην Ελλάδα.

    Το πρώτο άνοιξε το φθινόπωρο του 2022 στο Smart Park και το πιο πρόσφατο άνοιγμα ήταν αυτό του καταστήματος JD Sports στη λεωφόρο Μεταξά στη Γλυφάδα.

    Ο όμιλος έχει ήδη συμφωνήσει όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν το mononews.gr στη μίσθωση χώρων στον Πύργο του Πειραιά. Ειδικότερα, η συμφωνία της βρετανικής JD Sports αφορά στη μίσθωση πάνω από 1000 τ.μ. στον ουρανοξύστη.

    Επιπλέον βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για ενοικίαση χώρου στο ιστορικό πολυκατάστημα Μινιόν.

    Το deal με την ελληνική Cosmos θεωρήθηκε ένα από τα πιο επιτυχημένα της εποχής με την JD Sports να κάνει λόγο για μία στρατηγική συνεργασία που επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της στην Ελλάδα.

    Παρά τα προβλήματα στη θυγατρική της εταιρεία της εταιρεία, τα αποτελέσματα της για το α’ εξάμηνο του 2023 ήταν θετικά, με την JD Sports να καταγράφει άλμα 27% στα έσοδά της στην Ευρώπη και κατά 15% στη Βόρεια Αμερική.

    Διαβάστε επίσης:

    Rolex, Patek Philippe, Οmega: Το πάρτι στα ρολόγια πολυτελείας τελείωσε

    Zoltan Teszari: Ο απομονωμένος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών με βλέψεις να επεκταθεί στην Ευρώπη

    Apple: Αποχωρεί ο άνθρωπος πίσω από την οθόνη αφής και άλλων ευρεσιτεχνιών



    ΣΧΟΛΙΑ