• Business

    Apple: Αποχωρεί ο άνθρωπος πίσω από την οθόνη αφής και άλλων ευρεσιτεχνιών

    • Bloomberg

    Steve Hotelling, (Πηγή: isp.page)


    Αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης από την Apple ο Steve Hotelling, ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της εταιρείας, ο οποίος, υπό τον Steve Jobs, βοήθησε στην εφεύρεση της τεχνολογίας της οθόνης αφής στον πυρήνα του iPhone.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, το αντικείμενο του Hotelling, του πιο πρόσφατου αντιπροέδρου της εταιρείας, περιελάμβανε μερικές από τις πιο περίπλοκες και κρίσιμες τεχνολογίες της Apple για το iPhone, το iPad και το Apple Watch, καθώς και τα ακουστικά Vision Pro.

    Το όνομά του βρίσκεται σε εκατοντάδες διπλώματα ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την οθόνη πολλαπλής αφής του iPhone και του iPad, ενώ είναι γνωστός ως ένας από τους εφευρέτες του Touch ID, ένα βασικό χαρακτηριστικό για τον έλεγχο ταυτότητας των χρηστών σε συσκευές Apple.

    Επιπλέον, ο Hotelling συνέβαλε στις καινοτόμες τεχνολογίες των αισθητήρων που αφορούν τις κάμερες και τις οθόνες υψηλής ταχύτητας καρέ ProMotion, καθώς η Apple καθιστά ολοένα και περισσότερο τον τομέα της φωτογραφίας έναν από τους σημαντικότερους λόγους πώλησης των συσκευών της.

    Ο Hotelling εκπροσώπησε επίσης την Apple σε πολλές νομικές υποθέσεις κατά τη διάρκεια της εικοσαετούς καριέρας του στην εταιρεία.

    Ήταν ο βασικός μάρτυρας σε μια υπόθεση εναντίον της Samsung Electronics σχετικά με τις πατέντες για iPhone την περασμένη δεκαετία και πιο πρόσφατα βρέθηκε σε μια δίκη με την Masimo, η οποία κατηγόρησε την Apple για κλοπή μίας πατέντας της που αφορούσε την οξυμετρία στα smart ρολόγια της.

    Η αποχώρηση του Hotelling έρχεται σε μια κομβική στιγμή για τον όμιλο τεχνολογιών υλικού της Apple, ο οποίος εργάζεται για την αντικατάσταση πολλών ζωτικών στοιχείων με εσωτερική τεχνολογία.

    Ο κολοσσός κυκλοφόρησε πρόσφατα τους πρώτους επεξεργαστές Mac 3 νανομέτρων, ένα σημαντικό βήμα για την εταιρεία.

    Ανακοίνωσε ένα νέο iMac, MacBook Pros και την τρίτη γενιά της εσωτερικής σειράς επεξεργαστών Mac, παρουσιάζοντας ένα πρώτο στο είδος του τσιπ M3 που ενισχύει τις επιδόσεις και τα γραφικά.

    Το βασικό μοντέλο διαθέτει οκτώ κύριους πυρήνες – τις μηχανές επεξεργασίας σε ένα τσιπ – εκτός από 10 πυρήνες για τα γραφικά.

    Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τα τσιπ M3 Pro και M3 Max υψηλότερων προδιαγραφών στο πλαίσιο της παρουσίασης των προϊόντων που ονομάστηκε “Scary Fast”.

    Διαβάστε επίσης: 

    Time: Ο Σαμ Άλτμαν είναι ο CEO της χρονιάς για το 2023

    Wall Street: Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πτώσης για τον Dow Jones – Στα 3 τρισ. δολάρια ξανά η κεφαλαιοποίηση της Apple

    Apple κατά ΕΕ: Στα δικαστήρια για τον νόμο που αφορά τις ψηφιακές αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ