• Business

    Απόστολος Ταμβακάκης – EOS: Έτσι ανακάλυψα την Cosmos Sport

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Απόστολος Ταμβακάκης- EOS: Έτσι ανακάλυψα την Cosmos Sport

    Απόστολος Ταμβακάκης- EOS


    Είναι παικταράδες. Δουλέψανε σκληρά και μέσα στην πανδημία με κλειστά καταστήματα κατάφεραν να απογειώσουν τις διαδικτυακές πωλήσεις της  Cosmos Sport και να ξεπεράσουν την Intersport.

    Αυτό λέει στο mononews.gr  ο επικεφαλής της EOS Capital Partners κ. Απόστολος Ταμβακάκης, χαρακτηρίζοντας «τεράστια επιτυχία» το deal  με την  JD Sports  και εξηγεί πως ανακάλυψε την εταιρεία που ξεκίνησε την πορεία της πριν από 39 χρόνια στη Χερσόνησο της Κρήτης.

    «Είχαμε αναλύσει με διάφορα κριτήρια 2.500 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και καταλήξαμε σε μία μαγιά 500 εταιρειών. Μία από τις 500 ήταν  και η Cosmos Sport.

    »Σ΄ ένα ταξίδι στην Κρήτη γνώρισα τα τρία αδέλφια Τσικνάκη και σιγά –σιγά μέσα σε ένα χρόνο κλείσαμε τη συμφωνία. Η EOS απέκτησε το 30% της εταιρείας τους, τον Δεκέμβριο του 2019.

    Και συνεχίζει ο κ. Ταμβακάκης: Τα παιδιά δουλέψανε σκληρά –είναι παικταράδες- τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας που έκλεισαν τα καταστήματα το 2020, είχαμε πιεστεί σημαντικά. Παρ΄ όλα αυτά τα παιδιά πήγαν καταπληκτικά και κατάφεραν να έχουν περισσότερες πωλήσεις το μήνα,  απ΄ ότι όταν ήταν ανοιχτά τα καταστήματα. Η ταχύτητα της εξυπηρέτησης που πρόσφεραν στις διαδικτυακές  πωλήσεις τους ήταν ο λόγος που ξεπέρασαν την Intersport.

    Η συνεργασία με την EOS είχε εξαιρετικά αποτελέσματα για την Cosmos Sport καθώς η εταιρεία διπλασίασε τον τζίρο της και τριπλασίασε το EBITDA της.

    Μάλιστα για τη συμφωνία με την JD Sports Fashion Plc, ο κ. Ταμβακάκης δήλωσε χθες στο mononews.gr «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ολοκληρώθηκε αυτή η συναλλαγή στον δύσκολο κλάδο της λιανικής εν μέσω πανδημίας. Συναλλαγή που είναι προς συμφέρον και των μετόχων και της εταιρείας μακροπρόθεσμα». Η EOS Capital Partners υπέγραψε  δεσμευτική συμφωνία με την JD Sports,  για την πώληση του  30% που κατέχει στην εταιρία Cosmos Sport.  Οι ιδιοκτήτες της Cosmos πωλούν επίσης το 50% της εταιρείας τους και διατηρούν το υπόλοιπο 20% όπως και το management.

    «Είναι μία τεράστια επιτυχία διότι βγήκαν πολύ καλά χρήματα στον κλάδο της λιανικής μέσα στην πανδημία. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει», λέει ο κ. Ταμβακάκης, ωστόσο δεν αναφέρεται στο τίμημα της συναλλαγής.

    Να σημειωθεί ότι η JD Sports Fashion έχει δίκτυο με περισσότερα από 4.000 καταστήματα στον κόσμο και 11 δισ στερλίνες χρηματιστηριακή αξία.

    Η EOS του κ. Ταμβακάκη εστιάζει σε εξωστρεφείς εταιρείες που αναζητούν κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών τους σχεδίων και την επίτευξη των δυνατοτήτων ανάπτυξής τους, και αποκτά μειοψηφικό πακέτο.

    Η πρώτη επένδυση της EOS ύψους 5 εκατ. ευρώ, έγινε στη Μινέρβα Ελαιουργική, και ακολούθησε η επένδυση στην εταιρεία αθλητικών ειδών Cosmos Sport, ύψους 10,5 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια επένδυσε 15 εκατ ευρώ στην  εταιρεία τροφίμων Agrifreda A.E. Τον περασμένο Δεκέμβριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη επένδυση της  EOS, στην εταιρεία Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security) Obrela Security Industries, ύψους 4,5 εκατ ευρώ. Και στις αρχές του χρόνου αποκτήθηκε μειοψηφικό πακέτο της Eurocatering, που είναι γνωστή ως «Φρεσκούλης».

    Διαβάστε επίσης

    Ταμβακάκης στο mononews: Τεράστια επιτυχία το deal Cosmos Sport με την βρετανικη JD



    ΣΧΟΛΙΑ