• Business

    Jacky Chen (CEO Ελλάδας-Κύπρου της Huawei): Οι Έλληνες πρέπει να ενημερωθούν για τα δίκτυα 5G

    • NewsRoom
    τζακι τσεν

    Jacky Chen, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei Ελλάδας – Κύπρου


    Απαραίτητο βήμα για την επιτάχυνση της λειτουργίας των δικτύων της πέμπτης γενιάς στη χώρα μας θεωρεί την ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη που θα έχουν από τη χρήση της, ο Διευθύνων σύμβουλος Ελλάδας – Κύπρου της Huawei, Jacky Chen.

    Ο Chen υποστήριξε, συγκεκριμένα, ότι ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει το κέρδος που θα αποκομίζει από τη χρήση της τεχνολογίας δικτύων επικοινωνίας 5G στην καθημερινότητα του, αλλά και στην ευημερία του, μέσα από την ανάπτυξη της οικονομίας.

    Στη συνέντευξη που έδωσε σε Έλληνες δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Mobile World Congress 2019», που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη, ο κ. Chen εστίασε το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της λειτουργίας του δικτύου 5G στη ελληνική αγορά. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι η εφαρμογή του θα τεθεί σε πιλοτική λειτουργία, με τη συμμετοχή της Huawei στην Καλαμάτα.

    Πότε θα λειτουργήσει το 5G στην Ελλάδα και ποια τα εμπόδια

    Εξέφρασε την εκτίμηση ότι η λειτουργία του 5G στην Ελλάδα θα ξεκινήσει τον ερχόμενο χρόνο, καθώς οι υποδομές είναι «ώριμες». Σημείωσε, όμως, ότι για να ανοίξει ο δρόμος στην κατεύθυνση αυτή, εκτός από την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών για τις αδειοδοτήσεις, πρέπει να αλλάξει και η αντίληψη του κοινού. Όπως υποστήριξε, υπάρχουν κάποιες διαμαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής, σχετικά με την τοποθέτηση νέω κεραιών στο σημείο, ακολουθούμενες από τις επιφυλάξεις των δημοτικών Αρχών. Τα στοιχεία αυτά λειτουργούν ανασταλτικά για την πρόοδο της λειτουργίας τω νέων δικτύων.

    Ως βασικό πλεονέκτημα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του 5G σε σχέση με το σημερινό δίκτυο 4G, ο κ. Chen ανέφερε την ταχύτητα (20 φορές μεγαλύτερη στη μετάδοση δεδομένων και 100 φορές χαμηλότερη καθυστέρηση).

    Για την ορθή λειτουργία των νέων δικτύων, ωστόσο, έθεσε ως προϋπόθεση την εκπαίδευση του κοινού στη χρήση νέων εφαρμογών για την εξυπηρέτηση του, έτσι ώστε, όπως είπε, να δημιουργηθούν μεγαλύτερες απαιτήσεις, να αυξηθεί η χρήση των υπαρχόντων και να δημιουργηθεί ανάγκη για νέες υποδομές, διευκολύνοντας έτσι την ανάπτυξη αυτής της βιομηχανίας. Επίσης, δήλωσε την ετοιμότητα της εταιρείας του να εγκαταστήσει 150 σταθμούς βάσης σε διάστημα ενός μήνα.

    Η πορεία της Huawei στην Ελλάδα

    Σχετικά με την πορεία της Huawei στην Ελλάδα είπε ότι, το 2018 παρουσίασε έσοδα 200 εκατ. ευρώ, απασχολώντας 120 υπαλλήλους και διατηρώντας συνεργασία με όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας, καθώς και με πολλές ελληνικές επιχειρήσεις.

    Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την κρίση, είπε ότι η απόδοση της εταιρίας του είναι σταθερή και στο επιχειρηματικό επίπεδο τα αποτελέσματα βελτιώνονται κάθε χρόνο. Η Huawei, όπως επεσήμανε, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2005 και απασχολεί 120 εργαζόμενους, ενώ το 2018 είχε έσοδα 200 εκατ. ευρώ στη χώρα μας, με διεθνή τζίρο 108 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: «Καμπανάκι» για τα δίκτυα 5G κρούει ο CEO της Ericsson

    ΔΕΙΤE ΕΠΙΣΗΣ: Huawei: «Το Mate X 5G θα καθορίσει το μέλλον της τεχνολογίας 5G»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Huawei: Tρίτος μεγαλύτερος αγοραστής μικροκυκλωμάτων για το 2018



    ΣΧΟΛΙΑ