• Business

    J. Crew Group: Yπέβαλε αίτηση πτώχευσης

    • NewsRoom
    stock-crash market


    Η J. Crew Group Inc. υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, καθώς η εταιρεία δεν μπόρεσε να αναζωογονήσει τις πωλήσεις της σειράς ενδυμάτων της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και υπό το βάρος χρεών.

    Η αλυσίδα λιανικής είχε χρέος περίπου 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την 1η Φεβρουαρίου. Η αίτηση πτώχευσης υποβλήθηκε στην Ανατολική Περιφέρεια της Βιρτζίνια των ΗΠΑ.

    Η J. Crew συμφώνησε με την πλειοψηφία των πιστωτών να μετατρέψουν το χρέος 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ίδια κεφάλαια και εξασφάλισε 400 εκατομμύρια δολάρια από funds συμπεριλαμβανομένων των Anchorage Capital Group, GSO Capital Partners και Davidson Kempner Capital Management, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας τη Δευτέρα.

    Η αίτηση πτώχευσης θα επιτρέψει στην J. Crew να παραμείνει σε λειτουργία, να μειώσει τα δάνεια και να κλείσει τα πιο ”αδύναμα” καταστήματα για να ελαχιστοποιήσει το κόστος.

    Κανονικά αυτό θα περιλάμβανε τη διατήρηση σε λειτουργία των καταστημάτων J. Crew και Madewell, αλλά οι πωλήσεις σε αυτά τα καταστήματα υποχώρησαν σημαντικά καθώς η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε τους αγοραστές να μείνουν στα σπίτια τους και να κλείσουν οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις.

    Ακόμη και πριν από την εξάπλωση του ιού, η εταιρεία αντιμετώπιζε δυσκολίες επειδή οι αγοραστές έβρισκαν ατέλειες στα διαδικτυακά εμπορεύματα και οι προτιμήσεις των καταναλωτών άλλαζαν. Η εταιρεία προσπαθούσε να ανακάμψει από κάποιες αστοχίες μόδας και παράπονα για ρούχα κακής ποιότητας,

    Η εταιρεία κατάφερε να παρακάμψει την πτώχευση το 2017, με μια οικονομική αναθεώρηση που περιελάμβανε την αναδιάταξη των περιουσιακών στοιχείων με έναν τρόπο που απομάκρυνε την ταχέως αναπτυσσόμενη Madewell μακριά από πιστωτές.

    Η αλλαγή δεν έκανε τίποτα για να αντιστρέψει την τύχη της εταιρείας, αλλά ενόχλησε τους πιστωτές και μετέτρεψε το όνομα της J. Crew στη Wall Street  σε συνώνυμο για μονόπλευρες συμφωνίες χρέους που αφήνουν τους δανειστές με ασθενέστερες απαιτήσεις για περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

    Η J. Crew στηριζόταν σε μια αρχική δημόσια προσφορά της Madewell για άντληση κεφαλαίων και μείωση του μεγάλου χρέους, μια κληρονομιά της μοχλευμένης εξαγοράς από τους σημερινούς ιδιοκτήτες TPG Capital LP και Leonard Green & Partners LP. Η διατάραξη στις χρηματοπιστωτικές αγορές έβαλε τέλος σε αυτήν την επιλογή.

    Η εταιρεία λειτούργησε 182 καταστήματα J. Crew, 140 καταστήματα Madewell και 170 εργοστασιακά καταστήματα από τις 2 Μαρτίου, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία.



    ΣΧΟΛΙΑ