• Business

    Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πετρέλαιο επιστρέφει σε ράλι τιμών

    • NewsRoom


    Ράλι σημειώνουν οι τιμές του αργού την Πέμπτη εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ότι ο ΟΠΕΚ και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού ετοιμάζονται να συναντηθούν το Φεβρουαρίου για να συζητήσουν μια πιθανή μείωση της παραγωγής. Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Μαρτίου σημειώνει άλμα 6% στα 35 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης . Το αργό Brent κερδίζει 4,44% στα 34,57 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου.

    Ο υπουργός Πετρελαίου της Ρωσίας, Alexander Novak φέρεται να δήλωσε ότι η Σαουδική Αραβία έχει προτείνει μια μείωση 5% στην παραγωγή, διευκρινίζοντας πως το μέγεθος της μείωσης βρίσκεται υπό συζήτηση, σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

    atlas_4JLyH7XKe@2x

    Πάντως, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι εκπρόσωποι του ΟΠΕΚ σημείωσαν πως δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλίες για τη μείωση της παραγωγής.
    Σύμφωνα με το Interfax, ο Novak δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να συγκαλέσει για το Φεβρουάριο μια συνάντηση των μελών του στην οποία θα συμμετέχουν και παραγωγοί εκτός του Οργανισμού.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του συντονισμού στην παραγωγή πετρελαίου με άλλες χώρες και έχει επιβεβαιώσει ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει στη συνάντηση, σύμφωνα με το Interfax.

    atlas_Vk0y7mmYx@2x

    Ο Novak πραγματοποίησε συνάντηση με τους επικεφαλής των ρωσικών πετρελαϊκών την Τετάρτη με αντικείμενο τα επίπεδα παραγωγής και την τιμολόγηση και την πιθανότητα συνεργασίας με τον ΟΠΕΚ.

    Οι παραγωγοί εκτιμούν ότι η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο, άρα είναι λογικό να συζητηθεί η κατάσταση, δήλωσε ο Novak, σύμφωνα με το Interfax. Το υπουργείο δεν έχει κάνει εκτιμήσεις για μια πιθανή μείωση της παραγωγής, αναφέρει το πρακτορείο.

    Έχουν υπάρξει τέτοιες συζητήσεις στο παρελθόν, αλλά η κατάσταση όσον αφορά τις τιμές έχει αλλάξει, αναφέρει το Interfax επικαλούμενο τον υπουργό Ενέργειας.



    ΣΧΟΛΙΑ