• Business

    Ισμήνη Παναγιωτίδη: Κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα bulker η Pavimar

    Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar

    H Ισμήνη Παναγιωτίδη, επικεφαλής Pavimar, στο σπίτι της στο Πόρτο Χέλι


    Πολύ κοντά στην απόκτηση ενός ακόμα μεταχειρισμένου bulker φέρεται να βρίσκεται η Pavimar (με επικεφαλής την Ισμήνη Παναγιωτίδη), επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τις ιστορικά χαμηλές τιμές που υπάρχουν στη συγκεκριμένη αγορά.

    Όπως αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς, η Pavimar έχει δεσμευθεί για την αγορά του χωρητικότητας 76.600 dwt πλοίου Toro Orient (έτος κατασκευής 2008) έναντι τιμής που δεν ξεπερνά τα 8,5 εκατομμύρια δολάρια, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση από την πλευρά της Pavimar, ενώ δεν έχει υπογραφεί ακόμη μνημόνιο κατανόησης.

    Αν το deal επιβεβαιωθεί, το (κατασκευασμένο στα ναυπηγεία Imabari) Toro Orient θα είναι το τρίτο πλοίο ιαπωνικής κατασκευής που αγοράζει τον τελευταίο χρόνο η Pavimar, μετά το χωρητικότητας 75.400 dwt Navios Esperanza (έναντι 14,1 εκατ. δολαρίων τον Νοέμβριο του 2015, μετονομάστηκε σε Lady I) και το χωρητικότητας 82.500 dwt Safe Voyager (έναντι 9,2 εκατ. ευρώ τον Μάιο, μετονομάστηκε σε Evangelistria).

    Οι κινήσεις αυτές της Pavimar έρχονται την ώρα που, σύμφωνα με την Clarksons, οι τιμές των πλοίων τύπου panamax βρίσκονται στον «πάτο», αφού εδώ και μήνες η τιμή αναφοράς για πλοία δεκαετίας της κατηγορίας αυτής παραμένει «κολλημένη» στα 8 εκατομμύρια δολάρια, που αποτελεί χαμηλό 18 ετών. Η Clarksons μάλιστα ανέφερε σε πρόσφατη έκθεσή της ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον για πλοία αυτής της κατηγορίας έχει μειωθεί το τελευταίο διάστημα.

    Πάντως η Pavimar, που ιδρύθηκε το 2014, λίγο μετά το κλείσιμο της Excel Maritime Carriers, που ήλεγχε ο πατέρας της Ισμήνης Παναγιωτίδη, Βίλι, δεν είναι η μόνη ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία που δείχνει μία ιδιαίτερη προτίμηση σε πλοία panamax ιαπωνικής κατασκευής. Η οικογένεια Χατζηιωάννου, και η Goldenport Management είναι κάποιες άλλες τέτοιες περιπτώσεις, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι σε αυτές περιλαμβάνεται και η λιγότερο γνωστή Axis Bulk Carriers, με έδρα την Αθήνα.

    Όπως και να ‘χει, η Iσμήνη Παναγιωτίδη, η οποία πέρυσι το καλοκαίρι παντρεύτηκε τον ανιψιό του αρχιτέκτονα Στέλιου Aγιοστρατίτη, Γιώργο, φαίνεται να κατέχει το «σπορ» των επιχειρήσεων. Aπό τη θητεία της ακόμη στην Excel είχε έρθει σε επαφή με πολλούς ναυλωτές και επενδυτές και θεωρείται ως ένα από τα νεότερα «αστέρια» της ναυτιλίας.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/pos-enas-stolos-apo-85-plia-fantasmata-mpori-na-kani-ta-christougenna-mas-pio-akriva/72745



    ΣΧΟΛΙΑ