• Business

    Intralot: Υποβάθμιση με αρνητικές προοπτικές από τη Moody’s

    ιντραλοτ

    Η διοίκηση της Intralot υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Σωκράτη Κόκκαλη


    Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της Intralot και των δύο ομολόγων έκδοσης της Intralot Capital Luxembourg S.A. (250 εκατ. λήξεως 2021 και 500 εκατ. λήξεως 2024, σε Caa2 από Caa1, προχώρησε ο οίκος Moody’s Investors Service, με τις προοπτικές να παραμένουν αρνητικές.

    «Η σημερινή αναθεώρηση αντικατοπτρίζει την άποψη της Moody’s ότι η συνεχιζόμενη επιδείνωση στα κέρδη του 2019 αυξάνει την πιθανότητα ανταλλαγής ή αναδιάρθρωσης των υφιστάμενων ομολόγων και δυνητικών ζημιών για τους πιστωτές», σύμφωνα με τον Florent Egonneau, τον επικεφαλής αναλυτή για την Intralot.

    Σύμφωνα με τον οίκο, η ρευστότητα της Intralot είναι αδύναμη, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2021 ωριμάζει το ομόλογο των 250 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, οι αναλυτές του οίκου εκτιμούν ότι οι ελεύθερες ταμειακές ροές της εισηγμένης θα παραμείνουν αρνητικές το 2020. Και τούτο παρά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος διάθεσης μη βασικών assets της εταιρείας, που ενίσχυσε την ταμειακή θέση της Intralot κατά 105 εκατ. ευρώ, από τα οποία 78 εκατ. εισπράχθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019 από την πώληση του μεριδίου της στον όμιλο Gamenet.

    Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν, σύμφωνα με την Moody’s, τη συνεχιζόμενη αρνητική τάση σε επίπεδο κερδοφορίας και ταμειακών ροών, η οποία πιέζει ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα της κεφαλαιακής διάρθρωσης.



    ΣΧΟΛΙΑ