• Business

    Intralot: εξαγοράζει το 49% της βουλγάρικης Eurobet


    Ο όμιλος Intralot ανακοινώνει την εξαγορά στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, εταιρίας τυχερών παιχνιδιών στη Βουλγαρία, μέσω της βουλγαρικής θυγατρικής της BILOT.
    Η εταιρία θα εξαγοράσει μερίδιο 49% της Eurobet, η οποία προσφέρει στη βουλγαρική αγορά αριθμοπαιχνίδια και ξυστά λαχεία μέσω ενός δικτύου 1.100 σημείων πώλησης σε όλη τη χώρα.
    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η εταιρία, η Intralοt διαθέτει ήδη ισχυρή παρουσία στη Βουλγαρία, κατέχοντας από το 2002 μερίδιο 49% της Eurofootball, εταιρίας που προσφέρει ζωντανό στοίχημα και στοίχημα προκαθορισμένης απόδοσης μέσω ενός δικτύου 850 σημείων πώλησης.
    Η εξαγορά, η οποία υπόκειται στις σχετικές εγκρίσεις των ρυθμιστικών αρχών, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2016.

    INTRALOT Pavilion1
    Ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Intralοt Group CEO, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που επεκτείνουμε την παρουσία μας στη Βουλγαρία μέσω της εξαγοράς στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, εταιρίας που πρωταγωνιστεί στον τομέα της. Η αλληλοσυμπλήρωση των προϊόντων των δύο εταιριών θα οδηγήσει στην ενίσχυση των δραστηριοτήτων μας μέσα σε μια πιο συγκεντρωμένη αγορά. Αυτή η εξαγορά ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ανάπτυξης της εταιρίας, η οποία δίνει έμφαση στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών με ισχυρούς τοπικούς παίκτες. Μέσω των συνεργιών με τη Eurobet θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω την επιχειρηματική μας δράση στη Βουλγαρία και να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση στην περιοχή».
    Ο κ. Millen Stamatov, CEO της Eurobet, σχολίασε σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς: «Η στρατηγική συμμετοχή της Intralοt στη Eurobet υπογραμμίζει την ικανότητα της εταιρίας μας να προσελκύει διεθνείς επενδυτές και ενισχύει τη θέση μας στην τοπική αγορά τυχερών παιχνιδιών. Είμαστε σίγουροι ότι η διεθνής εμπειρία της Intralot στον κλάδο μας θα αυξήσει περαιτέρω την αξία προς τους μετόχους μας και τους Βούλγαρους παίκτες».



    ΣΧΟΛΙΑ