• Business

    Αντώνης Κεραστάρης: Αυτή θα είναι η νέα Intralot

    Κεραστάρης Intralot

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot


    Με στόχο τη δημιουργία ενός ευέλικτου εταιρικού σχήματος, με υψηλές ταμειακές ροές, μικρότερο δανεισμό και επενδύσεις σε νέα προϊόντα η διοίκηση της Intralot σχεδιάζει προσεκτικά τα επόμενα βήματα που θα συμβάλουν στη μετάβαση της στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο.

    Κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Αντώνης Κεραστάρης επισήμανε ότι η Intralot είναι μία εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες και κατά συνέπεια ο προσανατολισμός έχει πλέον δοθεί στο να μετασχηματιστεί σε μια επιχείρηση με πολύ πιο μικρό συνολικό δανεισμό, που να διαθέτει λιγότερα για τους τόκους των δανείων της και να επενδύει πολύ περισσότερο στα νέα προϊόντα, στις λειτουργίες και στην κερδοφορία της.

    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot
    Αντώνιος Κεραστάρης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιntralot

    Προς την κατεύθυνση αυτή απαιτούνται κινήσεις αναδιάρθρωσης, μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων σε περιοχές στρατηγικής σημασίας και μέσω συνεργασιών με ισχυρούς τοπικούς εταίρους. Στο πλαίσιο αυτό η Intralot προχώρησε σε συμφωνία με τον όμιλο Nexus για την πώληση του 80% της Intralot de Peru S.A.C. Μετά τη συναλλαγή η Intralot θα συνεχίσει να αποτελεί τον τεχνολογικό πάροχο της εταιρίας και θα κατέχει το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της Intralot de Peru S.A.C. Παράλληλα, η εισηγμένη ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα την εξαγορά στρατηγικού μεριδίου της Eurobet, κορυφαίας εταιρίας τυχερών παιχνιδιών στην Βουλγαρία.

    Με το νέο χαρτοφυλάκιο πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών σε όλους τους τομείς τυχερών παιχνιδιών (betting, lottery, interactive) και αυτές τις συμφωνίες, η Intralot σχεδιάζει τη διασφάλιση της αύξησης του EBITDA, την ενίσχυση των ταμειακών ροών και την ταχεία μείωση του δείκτη καθαρού δανεισμού/EBITDA (απομόχλευση).

    Ο κ. Κεραστάρης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του έδωσε έμφαση στο deleverage και το refinancing που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στρατηγικοί στόχοι που έχουν τεθεί. “Λόγω της ελληνικής ταυτότητας, είμαστε αναγκασμένοι να επωμιζόμαστε ένα 8% κόστος δανεισμού, το οποίο κάνει πολύ δύσκολη τη λειτουργία μιας εταιρίας με ένα καθαρό χρέος της τάξης του μισού δισ. ευρώ. Άρα είναι για εμάς σημαντικό και να είμαστε λιγότερο δανεισμένοι και κυρίως να είμαστε καλύτερα χρηματοδοτούμενοι”, τόνισε ο επικεφαλής της επιχείρησης.

    Στους στόχους της διοίκησης του Intralot περιλαμβάνεται η μείωση του δανεισμού της κάτω από δύο φορές το EBITDA. Σημειώνεται πως στο τέλος του περασμένου Μαρτίου, ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 483,3 εκατ. ευρώ.

    “Ο στόχος αυτός θα ενδυναμώσει τον όμιλο, καθώς οι παγκόσμιοι ανταγωνιστές μας, όπως η Scientific Games και η IGT, είναι δανεισμένοι 5 και 6 φορές το EBITDA τους. Θα γίνουμε μια πιο ευέλικτη εταιρεία, πολύ πιο έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε ευκαιρίες στην παγκόσμια αγορά. Αυτό θα το πράξουμε με ένα παγκόσμιο προϊόν, με τοπικούς συνεργάτες και κυρίως με το να κάνουμε τα πράγματα με καλύτερο τρόπο και πιο αποδοτικό τρόπο”, υποστήριξε ο κ. Κεραστάρης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/michalis-sallas-pos-tha-anamorfoso-tin-trapeza-pireos/48808



    ΣΧΟΛΙΑ