• Business

    Instant Brands: Χρεοκόπησε η εταιρεία που κατασκευάζει τα Pyrex

    • Bloomberg
    Ο CEO της Instant Brands, Ben J. Gadbois

    Ο CEO της Instant Brands, Ben J. Gadbois


    Η Instant Brands, που κατασκευάζει τη χύτρα ταχύτητας Instant Pot και τα γυάλινα σκεύη Pyrex, κήρυξε πτώχευση τη Δευτέρα, αφού τα υψηλά επιτόκια και η μειωμένη πρόσβαση σε πίστωση έπληξαν τη ρευστότητα της και κατέστησαν τα χρέη της μη βιώσιμα.

    Η εταιρεία δήλωσε κατ’ εκτίμηση περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις ύψους έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στην αίτηση πτώχευσης που κατέθεσε στο Τέξας.

    Η υπαγωγή στο άρθρο 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα επιτρέπει στην Instant Brands να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς επιδιώκει την έγκριση ενός σχεδίου για την αποπληρωμή των πιστωτών της.

    Η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει περίπου 133 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση μέσω της διαδικασίας πτώχευσης, όπως ανακοίνωσε.

    «Αφότου αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την πανδημία του Covid-19 και την παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε πρόσθετες μακροοικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν επηρεάσει την επιχείρησή μας», δήλωσε ο Ben Gadbois, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

    Διαβάστε ακόμη:

    Nasdaq: Super deal 10,5 δισ. δολαρών – Εξαγόρασε την Adenza

    Τίτλοι τέλους για την Credit Suisse: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την UBS

    Inditex: Τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara αύξησαν τις πωλήσεις

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ