• Business

    Nasdaq: Super deal 10,5 δισ. δολαρών – Εξαγόρασε την Adenza

    • Bloomberg
    Adena Friedman, CEO Nasdaq

    Adena Friedman, CEO Nasdaq


    Την μεγαλύτερη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ ανακοίνωσε η Nasdaq, η οποία πρόκειται να εξαγοράσει την εταιρεία κατασκευής χρηματοοικονομικού λογισμικού Adenza έναντι 10,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά και μετοχές.

    Η Thoma Bravo, η εταιρεία που κατέχει την Adenza, πρόκειται να αποκτήσει μερίδιο 14,9% στη Nasdaq και μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο στο πλαίσιο της συμφωνίας, δήλωσε η εταιρεία.

    Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Nasdaq, Adena Friedman είπε ότι εργάζεται για τη δημιουργία της επιχείρησης λογισμικού του φορέα που κατέχει το χρηματιστήριο, η οποία πλέον αντιπροσωπεύει περισσότερο από το ένα τρίτο των ετήσιων επαναλαμβανόμενων εσόδων του Nasdaq. Οι πωλήσεις λογισμικού σε χρηματοοικονομικές εταιρείες είναι πιο προβλέψιμες, διαχωρίζοντας την επιχείρηση από την αστάθεια των συναλλαγών.

    «Προσπαθούμε να βεβαιωθούμε ότι αγοράζουμε τις καλύτερες εταιρίες για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες, ώστε να είμαστε πραγματικά ο καλύτερος συνεργάτης που μπορούμε σε τράπεζες και brokers σε όλο τον κόσμο», δήλωσε η Friedman.

    Με την εξαγορά της Adenza, η Nasdaq αναμένει να αυξήσει την παροχή λύσεων στις επιχειρήσεις στο 77% των συνολικών εσόδων από 71% σήμερα, είπε.

    Η Adenza πουλά λογισμικό σε τράπεζες, διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, χρηματιστήρια και άλλα τμήματα του κλάδου των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που βοηθά στη διαχείριση των κανονιστικών αναφορών, της συμμόρφωσης και της διαχείρισης κινδύνου.

    Η επιχείρηση ιδρύθηκε το 2021 όταν η Thoma Bravo συγχώνευσε την Calypso Technology και την AxiomSL.

    Ο Nasdaq, το δεύτερο μεγαλύτερο χρηματιστήριο στις ΗΠΑ, αυτοπροσδιορίζεται ως εταιρεία τεχνολογίας. Πέρα από τη λειτουργία του χρηματιστηρίου, η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη προσφέρει δεδομένα, αναλυτικά στοιχεία, λογισμικό και άλλες υπηρεσίες σε πελάτες, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και επενδυτών.

    Διαβάστε ακόμη:

    Morgan Stanley-Goldman Sachs: Πόσο θα κρατήσει η bull market;

    Τίτλοι τέλους για την Credit Suisse: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της από την UBS

    Inditex: Τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara αύξησαν τις πωλήσεις

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ