• Business

    Duralex: Ξεκινά και πάλι η παραγωγή Pyrex μετά από διακοπή πέντε μηνών

    • NewsRoom

    Ο πρόεδρος της Duralex, José-Luis Llacuna


    Η υαλουργία Duralex, που παράγει και τα γνωστά σκεύη μαγειρικής Pyrex, ξεκίνησε και πάλι την παραγωγή της τη Δευτέρα στην ιστορική της τοποθεσία La Chapelle-Saint-Mesmin στο Λουαρέ της Γαλλίας, μετά από πέντε μήνες διακοπής λειτουργίας λόγω των υψηλών τιμών της ενέργειας.

    «Το κράτος ήταν εκεί για να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της δραστηριότητας με 15 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε τώρα μια ανάκαμψη, κυρίως επειδή οι τιμές της ενέργειας έχουν πέσει, αλλά και εν μέρει επειδή το κράτος έχει κάνει τη δουλειά του», ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας Roland Lescure, που επισκέφτηκε τον χώρο. «Έχουμε θέσει σε εφαρμογή ενεργειακές ενισχύσεις που ήταν χρήσιμες», εκτίμησε.

    Η εταιρεία που εδρεύει στα προάστια της Ορλεάνης είχε θέσει σε αναστολή τους εργαζόμενους της και την παραγωγή της σε στάση αναμονή τον Νοέμβριο 2022 προκειμένου να εξοικονομήσει ενέργεια.

    «Χωρίς τη βοήθεια του κράτους, δεν θα ήμασταν εδώ, θα είχαμε πάρει πολύ πιο δραστικές αποφάσεις πριν από λίγους μήνες», επισήμανε ο πρόεδρος της Duralex, José-Luis Llacuna, ο οποίος υπολόγισε τις ζημιές της εταιρείας στα 2 εκατομμύρια ευρώ κατά την διάρκεια της διακοπή της παραγωγής.

    «Οι 250 υπάλληλοι της Duralex άντεξαν καλά αυτούς τους πέντε μήνες. Είναι όλοι εδώ στο ραντεβού», τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

    «Οι τιμές της ενέργειας σταθεροποιούνται λίγο, αν και εξακολουθούν να είναι διπλάσιες ή τριπλάσιες σε σχέση με πριν. Στην τιμή ανά μεγαβάτ/ώρα που ανακοινώθηκε για το τέλος του 2022, ήταν τρέλα να συνεχίσουμε να παράγουμε», διαβεβαίωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος έχει ήδη συνάψει συμβάσεις με προμηθευτές ενέργειας για το 2023 και το 2024.

    «Η ενέργεια αγοράζεται για το 2023 και το 2024 , αυτό δεν είναι πλέον θέμα», επέμεινε, εκφράζοντας ωστόσο τη λύπη του για μια κάποια «απροθυμία στη ζήτηση».

    Τον Ιανουάριο του 2021, η Duralex εξαγοράστηκε από τον όμιλο International Cookware, ο οποίος είναι ο παραγωγός της ανταγωνιστικής μάρκας Pyrex. Σημειώνεται ότι σε καθεστώς μερικής απασχόλησης έχουν τεθεί και οι υπάλληλοι των εγκαταστάσεων της Pyrex στο διαμέρισμα Εντρ, στην κεντρική Γαλλία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «πτώση της ζήτησης».

    Διαβάστε ακόμη:

    EasyJet: Αυξάνει ξανά τον στόχο κερδών λόγω των ισχυρών κρατήσεων

    Ericsson: Κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών το α’ τρίμηνο – Προβλέψεις για ασταθές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ