• Business

    Ιδιοκτήτες Alemagou στο mononews: Δεν κάναμε φοροδιαφυγή. Είμαστε απολύτως νόμιμοι


    Για την υπόθεση του 48ώρου «λουκέτου» από κλιμάκιο της ΑΑΔΕ στο Alemagou Mykonos για φοροδιαφυγή μίλησε στο mononews.gr ο κ. Βαγγέλης Σιαφάκας ένας εκ των ιδιοκτητών του γνωστού beach bar – εστιατόριου στο νησί των Ανέμων.

    Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, δεν τίθεται θέμα μη έκδοσης απόδειξης ύψους 6.000 ευρώ αλλά λανθασμένη καταχώρηση του τρόπου πληρωμής, δηλαδή αναντιστοιχία στο σύστημα μεταξύ καρτών και μετρητών. Σύμφωνα με τον κ. Σιαφάκα η παραλία με το beach bar έχει 4 μηχανήματα με ανοικτούς λογαριασμούς.

     

    Όπως είπε ο ιδιοκτήτης του δημοφιλούς beach bar, το στοιχείο Ζ στις αποδείξεις (που απεικονίζει στο συνολικό τζίρο και το ΦΠΑ που αναλογεί στις πωλήσεις του καταστήματος) ήταν 35.000 ευρώ (10 κάρτες και 25 μετρητά).

    Alemagou Μύκονος

     

    «Ζητήσαμε από το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ να ανοίξει το ταμείο και να μετρήσει ότι ήταν ακριβώς 35.000 κάτι που δεν έγινε» ανέφερε ο κ. Σαφιάκας, ο οποίος όπως είπε «τότε ζητήσαμε τη συνδρομή της αστυνομίας αλλά δεν το δέχθηκαν γιατί δεν είναι υποχρεωμένοι από το νόμο. Δεν έχουμε ούτε μια απόδειξη αχτύπητη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Στο τέλος ο συνιδιοκτήτης του Alemagou Mykonos  κ. Ανδρέας Κουτουμάνος, είπε στο κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ότι «και λάθος να έχει γίνει δεν υπάρχει λόγος να μας κλείσετε. Είμαστε απολύτως νόμιμοι».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα μεγάλη φοροδιαφυγή στη Μύκονο. Ο επικός διάλογος των ιδιοκτητών του Alemagou με την ΑΑΔΕ



    ΣΧΟΛΙΑ