• Business

    ΙΑΤΑ: Χρειαζόμαστε μαζική δράση πολύ άμεσα και γρήγορα

    Ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ), Alexandre de Juniac


    Σήματα «εκτάκτου ανάγκης» εξέπεμψαν οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, καλώντας τις κυβερνήσεις να επιταχύνουν τα μέτρα διάσωσης του κλάδου των αερομεταφορών καθώς διπλασίασαν τις εκτιμήσεις τους για τις απώλειες εσόδων το 2020 από την κρίση του κορονοϊού σε περισσότερα από 250 δισ. δολάρια.

    «Χρειαζόμαστε σαφώς μαζική δράση πολύ άμεσα και γρήγορα», τόνισε ο Alexandre de Juniac, γενικός διευθυντής της Διεθνούς Ένωσης Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

    Οι αεροπορικές επιχειρήσεις παγκοσμίως έχουν καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος των στόλων τους για να διατηρήσουν μετρητά εν μέσω των συσσωρευμένων ταξιδιωτικών περιορισμών που στόχο έχουν να επιβραδύνουν την εξάπλωση της πανδημίας.

    Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξουν μεγάλες πιέσεις στη ρευστότητα των αεροπορικών επιχειρήσεων, με τις μισές εξ αυτών να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας στις επόμενες εβδομάδες εάν δεν γίνει τίποτα για να υποστηριχθεί η βιομηχανία, ανέφερε η ΙΑΤΑ.

    «Έχουμε μία κρίση λιτότητας που έρχεται με ταχύτητα -δεν υπάρχουν έσοδα και κόστη ακόμη στα βιβλία μας, επομένως χρειαζόμαστε απεγνωσμένα κεφάλαια», τόνιζε ο de Juniac.



    ΣΧΟΛΙΑ