• Business

    Η τουρκική λίρα «τρώει» και την Domino’s Pizza

    • NewsRoom


    Αμέτρητες φαίνεται πως είναι οι παράπλευρες απώλειες από την κατάρρευση της τουρκικής λίρας, αφού ο αντίκτυπος της πτώσης του τουρκικού νομίσματος δεν περιορίζεται στις εγχώριες επιχειρήσεις και στις τράπεζες που είναι αυτή τη στιγμή εκτεθειμένες μέσω διαφόρων ανοιγμάτων στην τουρκική οικονομία, αλλά και σε επιχειρήσεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζονται άμεσα από την κατάσταση που διαμορφώνεται στην Τουρκία.

    Μία από αυτές είναι η εισηγμένη στο Λονδίνο DP Eurasia, η οποία έχει το franchise της Domino’s Pizza στην Τουρκία και είδε τη μετοχή της να χάνει σήμερα έως 15%, καθώς, όπως φαίνεται, η διολίσθηση της λίρας… έκοψε την όρεξη των επενδυτών.

    Η DP Eurasia είναι ο master franchisee για το brand της Domino’s Pizza στην Τουρκία, τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και τη Γεωργία.

    Είναι επίσης η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής πίτσας στην Τουρκία με 514 καταστήματα στη χώρα.

    Μεταξύ των άλλων μετοχών που δέχονται πιέσεις λόγω Τουρκίας σήμερα είναι οι ταξιδιωτικές εταιρείες Tui και Thomas Cook, αλλά και η Easyjet.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ηχηρό μήνυμα κατά Ερντογάν από τον CEO της μεγαλύτερης τουρκικής τράπεζας: «Σταματήστε τον καρκίνο ΤΩΡΑ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι πέντε ευρωπαϊκές τράπεζες που κινδυνεύουν περισσότερο από την τουρκική κρίση 



    ΣΧΟΛΙΑ