• Business

    Η SEC κάλεσε για εξηγήσεις τους ιθύνοντες του Twitter – Αιτία οι πλαστοί λογαριασμοί

    • NewsRoom
    Ο CEO του Twitter, Parag Agrawal

    Ο CEO του Twitter, Parag Agrawal


    Η SEC ζήτησε από το Twitter πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ποσοστού των λογαριασμών ανεπιθύμητης αλληλογραφίας στην πλατφόρμα της. Οι υπολογισμοί των λογαριασμών ανεπιθύμητης αλληλογραφίας του Twitter ήταν το επίκεντρο της αγωγής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ, κατά της εταιρείας, η οποία αρχικά τον μήνυσε επειδή προσπάθησε να ξεφύγει από τη συμφωνία του 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να αγοράσει την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

    Ο Μασκ αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς του Twitter ότι λιγότερο από το 5% των μηνιαίων ημερήσιων ενεργών χρηστών του (mDAU) είναι λογαριασμοί ανεπιθύμητης αλληλογραφίας, όπως αναφέρει στις αρχειοθετήσεις τίτλων του. Το Twitter στάθηκε σε αυτό το νούμερο.

    Η κατηγορία

    Οι καταθέσεις έρχονται μια μέρα μετά από έναν καταγγέλλοντα, τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Twitter, Peiter “Mudge” Zatko”, που υποτίθεται ότι “ακραίες, τρομερές ελλείψεις του Twitter” σχετικά με το απόρρητο, την ασφάλεια και την εποπτεία περιεχομένου.

    Σε μια επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Parag Agrawal, στις 15 Ιουνίου, η SEC ζήτησε από την εταιρεία να αποκαλύψει τη μεθοδολογία της για τη λογιστικοποίηση των λογαριασμών spam, στο βαθμό που είναι ουσιώδης. Το πρακτορείο ζήτησε επίσης διευκρινίσεις σχετικά με το πώς το Twitter ανακάλυψε ένα σφάλμα στους υπολογισμούς του mDAU από το 2019. Το Twitter αποκάλυψε το σφάλμα φέτος, λέγοντας ότι προηγουμένως είχε υπερεκτιμήσει τον αριθμό.

    «Δεδομένου ότι το σφάλμα παρέμεινε για τρία χρόνια, πείτε μας πώς καταλήξατε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε ουσιώδης αδυναμία στον εσωτερικό σας έλεγχο στις οικονομικές αναφορές και ότι οι έλεγχοι και οι διαδικασίες γνωστοποίησης ίσχυαν από τις 31 Μαρτίου 2022», έγραψε η SEC.

    Οι εξηγήσεις που παρείχε η εταιρεία

    Σε μια επιστολή στις 22 Ιουνίου, ένας δικηγόρος του Twitter από τον Wilson Sonsini απάντησε στις ερωτήσεις της SEC, λέγοντας ότι οι άνθρωποι ελέγχουν με μη αυτόματο τρόπο χιλιάδες τυχαία επιλεγμένους λογαριασμούς από αυτούς που μετράει ως mDAU. Στους αναθεωρητές δίνεται ένα σύνολο κανόνων που καθορίζουν τη χειραγώγηση ανεπιθύμητης αλληλογραφίας ή πλατφόρμας και ένας λογαριασμός επισημαίνεται ως ανεπιθύμητος ή ψευδής εάν παραβιάζει τουλάχιστον έναν από αυτούς τους κανόνες, σύμφωνα με την επιστολή.

    Η εταιρεία εξήγησε επίσης γιατί δεν πίστευε ότι υπήρχε σημαντική αδυναμία στους εσωτερικούς ελέγχους χρηματοοικονομικών αναφορών της ως αποτέλεσμα της υπερεκτίμησης των mDAUs το 2019. Είπε ότι οι επιστήμονες δεδομένων της εταιρείας ανακάλυψαν την υπερεκτίμηση το 2022 ενώ διερεύνησαν πιθανά νέα χαρακτηριστικά προϊόντος για δευτερεύοντες λογαριασμούς. Το Twitter είπε ότι διαπίστωσε ότι όταν οι χρήστες είχαν διαφορετικούς λογαριασμούς συνδεδεμένους μεταξύ τους, το σύστημά του θα μετρούσε όλους τους συνδεδεμένους λογαριασμούς ως mDAU, ακόμα κι αν μόνο ο κύριος λογαριασμός ήταν ενεργός εκείνη την περίοδο.

    Το Twitter είπε ότι η υπερεκτίμηση δεν επηρέασε άλλες μετρήσεις ή τις οικονομικές του καταστάσεις και ότι «η υπερεκτίμηση αντιπροσώπευε λιγότερο από το ένα τοις εκατό του mDAU για κάθε τρίμηνο από το τέταρτο τρίμηνο του 2020 έως το τέταρτο τρίμηνο του 2021».

    Στις 27 Ιουλίου, η SEC έγραψε στον Agrawal ότι ολοκλήρωσε την αναθεώρηση των αρχείων του Twitter και του υπενθύμισε ότι «η εταιρεία και η διοίκησή της είναι υπεύθυνες για την ακρίβεια και την επάρκεια των αποκαλύψεων τους».

    Διαβάστε επίσης

    Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τον ΟΠΑΠ – Αυξάνει την τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ

    Apple: Έστειλε προσκλήσεις για εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου, έρχεται το iPhone 14

    Επανέρχονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα τα έξι ελικόπτερα και τα επτά αεροσκάφη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ