• Business

    Eurobank Equities: Σύσταση «buy» για τον ΟΠΑΠ – Αυξάνει την τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ

    • NewsRoom
    Παρουσίαση οικονομικών αποτελεσμάτων ΟΠΑΠ γ’ τριμήνου σε αναλυτές

    Ο CEO του ΟΠΑΠ, Γιαν Κάρας


    Σύσταση «buy» για τη μετοχή του ΟΠΑΠ και τιμή στόχο στα 15,9 ευρώ από τα 13,6 ευρώ που έκλεισε σήμερα Τετάρτη δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της.

    Ο ΟΠΑΠ αναμένεται να ανακοινώσει θετικά αποτελέσματα β’ τριμήνου στις 29 Αυγούστου, με την χρηματιστηριακή να περιμένει ότι τα έσοδα της εταιρείας

    Η διοίκηση του ΟΠΑΠ αναμένεται να δημοσιεύσει τα τριμηνιαία μεγέθη στις 29 Αυγούστου, με τη χρηματιστηριακή εταιρεία να περιμένει ένα αρκετά δυνατό β’ θα αυξηθούν κατά 13% και τα κέρδη EBITDA κατά 9%.

    Όπως αναφέρει στην έκθεσή της η ελληνική χρηματιστηριακή αναμένει ότι στα οικονομικά μεγέθη θα καταγραφεί:

    -Η ικανότητα του ΟΠΑΠ να παράγει ταμειακές ροές στη νέα εποχή του χαμηλού τέλους για τα τυχερά παιχνίδια
    -Η ομαλοποίηση του τριμηνιαίου EBITDA κοντά στα 160 εκατ. σε ένα εποχικά «αργό» τρίμηνο
    -Η ανθεκτικότητα του οργανισμού παρά τους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους, με το λιανικό εμπόριο του 2ου τριμήνου του 22 να είναι μειωμένο κατά περίπου 8% σε σχέση με τα επίπεδα προ-COVID με βάση τα στοιχεία της χρηματιστηριακής

    Όσον αφορά την επιβράβευση των μετόχων, η χρηματιστηριακή εταιρεία «ποντάρει» στη διανομή προσωρινού μερίσματος της τάξης του 0,2 ευρώ ανά μετοχή (έναντι προσωρινού μερίσματος 0,1 ευρώ πέρυσι), η οποία έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την εκταμίευση του τελικού μερίσματος για το 2021 (1,40 ευρώ ανά μετοχή).

    Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι λιανικές δραστηριότητες του ΟΠΑΠ θα έχουν υποχωρήσει πιο κοντά στην κανονικότητα (περίπου 8% κάτω από την προ-COVID έναντι -11% το α’ τρίμηνο του 2022 και -13% το δ’ τρίμηνο του 2021) βοηθούμενες από τη χαλάρωση των περιορισμών.

    Από την άλλη πλευρά, ο ψηφιακός ΟΠΑΠ βρίσκεται σε δύσκολη συγκριτική κατάσταση με το αθλητικό στοίχημα να αντιμετωπίζει επίσης ένα μάλλον φτωχό ημερολόγιο εκδηλώσεων. Ως αποτέλεσμα, αναμένονται online έσοδα 95 εκατ. ευρώ, -11% σε ετήσια βάση (και -10% σε τριμηνιαία βάση) με το αθλητικό στοίχημα (και συνεπώς τη Stoiximan) να επηρεάζεται περισσότερο.

    Συνολικά, αναμένονται έσοδα ομίλου (GGR) ύψους 446 εκατ. ευρώ, +13% σε ετήσια βάση (-3% σε τριμηνιαία). Στο μέτωπο του opex, εκτιμάται αύξηση περίπου 7 εκατ., καταλήγοντας έτσι σε αναφερόμενα (ταμειακά) EBITDA ύψους 156 εκατ. (+9% ετησίως και -8% σε βάση τριμήνου). Εκτιμάται ότι τα καθαρά κέρδη θα διαμορφωθούν στα 76 εκατ. ευρώ έναντι 72 εκατ. ευρώ το 2ο τρίμηνο του 21 (+5%).

    Εκτός από τα θεμελιώδη μεγέθη, οι αναλυτές της Eurobank Equities εξετάζουν και την προαιρετικότητα της ανανέωσης των αδειών, εκτιμώντας ότι μόνο το 30-35% της αξίας που σχετίζεται με τις ανανεώσεις/τελικές αξίες των παραχωρήσεων του ΟΠΑΠ είναι ενσωματωμένο στην τρέχουσα τιμή της μετοχής, αφήνοντας >4 ευρώ ως προαιρετικότητα, που αντιστοιχεί σε >30% περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

    Τέλος για το σύνολο του 2022, η Eurobank Equities εμφανίζεται βέβαιη ότι τα αποτελέσματα EBITDA θα ξεπεράσουν το φράγμα των 700 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα η τιμή – στόχος να προσαρμόζεται στα 15,90 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή διαπραγματεύεται στο 8,7x σε όρους EV/EBITDA.

    Τέλος, η χρηματιστηριακή εταιρεία επαναλαμβάνει ότι η μετοχή του ΟΠΑΠ συγκαταλέγεται στις κορυφαίες επιλογές (top picks) για την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Apple: Έστειλε προσκλήσεις για εκδήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου, έρχεται το iPhone 14



    ΣΧΟΛΙΑ