• Business

    Η περίεργη πρόταση εξαγοράς από μία ΕΠΕ στην ΕΒΖ


    Μία ΕΠΕ με 15 εργαζόμενους και 96.000 κέρδη ενδιαφέρεται να εξαγοράσει το εργοστάσιο Σερρών της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (EBZ). Πρόκειται για την εταιρεία Royal Sugar Ε.Π.Ε., με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία ιδρύθηκε το 2013 με κύριο αντικείμενο το χονδρικό εμπόριο ζάχαρης, ειδών ζαχαροπλαστικής και άλλων τροφίμων.

    Την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 η Royal Sugar κατέθεσε επίσημη πρόταση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του εργοστασίου Σερρών της ΕΒΖ, ενώ σε ανακοίνωση της δηλώνει τη διάθεση της να στηρίξει την τοπική κοινωνία και οικονομία, διασφαλίζοντας τουλάχιστον 120 θέσεις μόνιμης εργασίας και 60 εποχιακές.

    Και όλα αυτά την ώρα που οι τευτλοπαραγωγοί, έχουν κάνει κατάληψη, στα εργοστάσια της ΕΒΖ και ζητούν άμεσα ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ, που τους οφείλει η βιομηχανία.

    Η Royal Sugar, σύμφωνα με την ανακοίνωση της, έχει την επίσημη και πλήρη στήριξη της τοπικής ένωσης αγροτών, του τοπικού εμπορικού συλλόγου, της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών (Ο.Ε.Β.Ε.Σ), του σωματείου μεταφορέων Θεσσαλονίκης, της Συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών κ.α.

    logo-royal

    Η εταιρία έχει καταθέσει τις προτάσεις της και ευελπιστεί να υπάρξει ανταπόκριση από την ΕΒΖ και να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να μη χαθεί η φετινή καλλιεργητική σεζόν.

    Σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2014, η Royal Sugar κατά την υπερδωδεκάμηνη χρήση 26/6/2013 έως 31/12/2014 εμφάνισε κέρδη 96.000 ευρώ.

    Όσον αφορά την πορεία της το 2015, δεδομένου ότι βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη μετατροπή της σε Ανώνυμη Εταιρία έχει γίνει εκτίμηση της εύλογης αξίας του ενεργητικού και παθητικού της εταιρίας στις 31/12/2015, από ανεξάρτητο ορκωτό ελεγκτή, σύμφωνα με την οποία η καθαρή περιουσία (θέση) της εταιρίας στο τέλος του 2015 ανέρχονταν σε 1,64 εκατ. ευρώ.

    Η Royal Sugar Ε.Π.Ε. είναι μία πρότυπη μονάδα τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων, που έχει επενδύσει περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ σε παραγωγικές εγκαταστάσεις και μηχανολογικό εξοπλισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/scrap-sales-continue-rates-splutter-life/36072

     



    ΣΧΟΛΙΑ