• Business

    Οι εκδηλώσεις Σεπτεμβρίου στα Public

    • NewsRoom


    Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στα Public, προσφέροντάς μας έμπνευση και προβληματισμό!

    Επίκαιρες συζητήσεις αλλά και παρουσιάσεις βιβλίων έρχονται στα καταστήματα Public σε Αθήνα και περιφέρεια, για να μας κρατήσουν συντροφιά με τον καλύτερο τρόπο, πάντα με την υπογραφή του κορυφαίου βιβλιοπωλείου στην Ελλάδα.

    Χαράλαμπος Πετράς
    Η Τέχνη των Στόχων – Θεωρία και Αρχιτεκτονική της Επιδίωξης, εκδόσεις iWrite
    Τρίτη 26/09 και ώρα 20:30 | Public Café Συντάγματος

    Τα Public, o Χαράλαμπος Πετράς, το Athens Coaching Institute και οι εκδόσεις iWrite, σας προσκαλούν την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου, 20:30, στo Public Café Συντάγματος για την παρουσίαση του νέου του βιβλίο με τίτλο «H Τέχνη των Στόχων, Θεωρία & Αρχιτεκτονική της Επιδίωξης».

    Το βιβλίο αποτελεί ένα masterclass για της επίτευξη στόχων στο σύγχρονο, πολύπλοκο περιβάλλον που ζούμε. Και ταυτόχρονα μια αφορμή για προσωπικό αναστοχασμό και αυτοβελτίωση.

    Για τους στόχους και το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν:

    Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Marketing.
    Αλέξανδρος Αραπέτσικας, Ιδρυτής & Διευθυντής της Genesis 360 Productions, Ειδικός Σύμβουλος υφ. Εξωτερικών σε θέματα δημόσιας διπλωματίας.
    Αμβρόσιος Κάρδαρης, Στέλεχος Επιχειρήσεων, Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Customer Experience.

    Θεματική

    Η παρουσίαση είναι αφιερωμένη στους στόχους. Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου, οι ομιλητές θα συζητήσουν για:

    · Την επίτευξη στόχων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
    · Τους προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους.
    · Την στοχοθεσία στην ηγεσία και την ανάπτυξη επιχειρήσεων και οργανισμών.
    · Την αντιμετώπιση δυσκολιών κατά την επιδίωξη.
    · Τους κανόνες και τα μυστικά της στοχοθεσίας.
    · Το συνειδητό και το ασυνείδητο στην επιδίωξη στόχων.

    Με το πέρας των τοποθετήσεων, θα υπάρξει χρόνος για ζωντανή συζήτηση και ερωτήσεις από το κοινό.

    Λίγα λόγια για το βιβλίο:

    Είναι τόσο φυσικό να έχουµε στόχους που δεν γίνεται να µην έχουµε. Είμαστε γεννημένοι στοχοπροσηλωµένοι. Με στόχους επιβιώνουμε, κινητοποιούμε ομάδες, λαμβάνουμε αποφάσεις, ανατρέπουμε δεδομένα και αλλάζουµε ζωή. Κάποιοι από αυτούς είναι συνειδητοί κι άλλοι ασυνείδητοι, λειτουργούν σιωπηρά, κρυµµένοι σε επιθυμίες, αποφυγές και φόβους. Οι μεγάλοι στόχοι µας είναι το προϊόν της άρνησής µας να δεχτούμε το ανεπιθύμητο ως οριστικό. Υπό αυτή την έννοια, η επίτευξή τους είναι µια γενναία πράξη.

    Αν και πρόκειται για µια βιολογικά προσδιορισμένη ικανότητα, δεν τα καταφέρνουν όλοι το ίδιο. Το επιδιώκειν εστί τέχνη, υψηλή και δύσκολη. Για να κατακτηθεί, απαιτεί ταλέντο, συστηματική εξάσκηση, θυσίες και προσωπική υπέρβαση. Εκείνο που ξεχωρίζει τον αρχάριο από τον βιρτουόζο δεν είναι τόσο η τεχνική του, αλλά η πειθαρχία, ο αυτοέλεγχος, η καλή σκέψη που επέδειξε και το κόστος που ανέλαβε για να αγγίζει το επίπεδο της μαεστρίας.

    Η τέχνη των στόχων είναι η τέχνη της ζωής, συνυφασμένη µε τη µάθηση, την ανάπτυξη, την ωρίμανση. Στην πραγματικότητα, το βιβλίο αυτό είναι ένας χάρτης, µε τον οποίο σας προσκαλώ στην άλλη πλευρά, πέρα από τον κόσµο της ύλης, της επιτυχίας, της ευκολίας, του εφικτού και του µμετρήσιμου. Εκεί που θα γνωρίσουµε τα καλά κρυµµένα µυστικά των στόχων και της τέχνης τους.

    Πώς αντιμετωπίζονται σωστά οι δυσκολίες; Ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να φτάσουμε στην επιτυχία; Οι μεγάλοι στόχοι της ζωής ως µια ευκαιρία για ωρίμανση, απόκτηση ικανοτήτων, εξέλιξη και ένας τρόπος να κάνουμε τον χρόνο τον καλύτερό µας σύµµαχο.

    Φώτης Παπαναστασίου
    Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς με τον Φώτη Παπαναστασίου
    Σάββατο 30/09 και ώρα 12:00 | Hotel Mediterranean, Ρόδος

    Τα Public μαζί με τις εκδόσεις ΠΕΔΙΟ, με το eidikospaidagogos.gr – Φώτης Παπαναστασίου και με το Παιδαγωγικό Κέντρο «Το Οικοδιδασκαλείο – Ελένη Κωνσταντέλου» σας προσκαλούν το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στο Hotel Mediterranean στη Ρόδο, όπου ο ειδικός παιδαγωγός Φώτης Παπαναστασίου και το eidikospaidagogos.gr, θα μιλήσουν για τις μαθησιακές δυσκολίες σε ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς.

    Λίγα λόγια για τα βιβλία του συγγραφέα:

    Οι Ειδικές Μαθησιακές Δυσκολίες τα τελευταία χρόνια αντιπροσωπεύουν ένα σοβαρό πρόβλημα για την εκπαιδευτική πραγματικότητα και έναν από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες της ακαδημαϊκής επιτυχίας των μαθητών. Το βιβλίο «Μαθησιακές Ευκολίες» είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την ανίχνευση των μαθησιακών δυσκολιών των παιδιών και για τη δημιουργία ειδικών προγραμμάτων υποστήριξης και παρέμβασης.

    Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) είναι μία από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες διαταραχές συμπεριφοράς, που παρεμποδίζει την ψυχοκοινωνική και ακαδημαϊκή ανάπτυξη του παιδιού, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους γονείς και στην οικογένειά του, και δυσκολεύει σημαντικά το έργο των εκπαιδευτικών στο σχολείο.

    Με θεωρητικές γνώσεις, εργαλεία ανίχνευσης της διαταραχής, ασκήσεις και δραστηριότητες, το βιβλίο «ΔΕΠΥράζει» επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές με ΔΕΠΥ να κατακτήσουν δεξιότητες απαραίτητες για την ακαδημαϊκή τους πορεία, την κοινωνική τους ένταξη και τη διαχείριση της συμπεριφοράς τους, αποτελώντας παράλληλα ένα ολοκληρωμένο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών και των γονιών για την ανίχνευση της ΔΕΠΥ και τη δημιουργία ενός προγράμματος παρέμβασης και υποστήριξης.

    Διαβάστε επίσης:

    Quest: Το Κέντρο Καινοτομίας iQnovus υποστηρίζει την Καλαμάτα στην «Αποστολή 100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις έως το 2030»

    Landis+Gyr: Σταματάμε τις επενδύσεις στην Ελλάδα – Εξετάζει μεταφορά της παραγωγής σε άλλη χώρα

    Booking Holdings: «Μπλόκο» ΕΕ στην εξαγορά €1,6 δισ. της Etraveli



    ΣΧΟΛΙΑ