• Business

    Η EFG International της οικογένειας Λάτση θα προσλάβει 100 τραπεζίτες

    • Bloomberg
    Σπύρος Λάτσης

    Σπύρος Λάτσης


    H EFG International της οικογένειας Λάτση, σχεδιάζει να προσλάβει περίπου 100 τραπεζίτες διαχείρισης πλούτου φέτος.

    Όπως δήλωσε στο Bloomberg, ο Boris Collardi, μέλος του διοικητικού της συμβουλίου της EFG, αυτός είναι ένας «ρεαλιστικός αριθμός».

    «Προσλαμβάνουμε πολύ ενεργά», είπε ο Collardi, σε συνέντευξή του στη Haslinda Amin, στην τηλεόραση του Bloomberg στη Σιγκαπούρη την Τρίτη.

    Μάλιστα, τόνισε ότι η εταιρεία έχει προσλάβει περίπου 30 τραπεζίτες στην Ασία μέχρι στιγμής φέτος – τον μεγαλύτερο αριθμό νέων προσλήψεων στην περιοχή – στο πλαίσιο της στρατηγικής της EFG να επεκταθεί στην Ασία, ιδιαίτερα στην Κίνα και τη Νοτιοανατολική Ασία.

    Boris Collardi φωτογράφος: Vivek Prakash/Bloomberg
    Boris Collardi/ Φωτογράφος: Vivek Prakash/Bloomberg

    «Μερικοί από αυτούς θα προέρχονται από την Credit Suisse και την UBS, αλλά όχι μόνο», είπε ο Collardi, ο οποίος ήταν ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Julius Baer Group Ltd. «Υπήρξε μεγάλη κινητικότητα στην αγορά και πολλοί άνθρωποι εξετάζουν ξανά τις επιλογές τους τώρα», πρόσθεσε.

    Η EFG, που ιδρύθηκε το 1995 από την οικογένεια Λάτση, έχει αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ελβετικά φράγκα πλεονάζοντος κεφαλαίου για συμφωνίες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Giorgio Pradelli σε συνέντευξή του τον Ιανουάριο, αναφέρει στο άρθρο του το Bloomberg.

    Όπως είχε αποκαλύψει τότε, οι στόχοι θα είναι σε βασικές αγορές που περιλαμβάνουν τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, καθώς και το Λονδίνο και την Ευρώπη.

    Ενώ η τράπεζα ψάχνει για συμφωνίες, δεν υπάρχει τίποτα στο τραπέζι αυτή τη στιγμή, είπε ο Collardi.

    Ενοποιήσεις στην αγορά

    Με τη συγχώνευση της UBS με την Credit Suisse, ο Collardi βλέπει τους πάντες να «ψάχνουν ευκαιρίες» και εκτιμά ότι η συγκέντρωση της αγοράς θα συνεχιστεί.

    H ελβετική εταιρεία συγκαταλέγεται μεταξύ των διεθνών εταιρειών διαχείρισης πλούτου, που ανταγωνίζονται για την επέκταση του μεριδίου αγοράς τους στην Ασία.

    Κατατάσσεται στην 19η θέση μεταξύ των εταιρειών διαχείρισης πλούτου με βάση τα περιουσιακά στοιχεία στην Ασία, εξαιρουμένης της Κίνας, ακολουθώντας τις μεγαλύτερες στην περιοχή UBS και HSBC Holdings Plc, σύμφωνα με τον πίνακα του 2022 της Asian Private Banker.

    Όσο εργάζονταν στην Julius Baer, ο Collardi οδήγησε την τράπεζα σε μία περίοδο ιλιγγιώδους επέκτασης, με σχεδόν 12 εξαγορές και joint ventures, πριν αναλάβει τον ρόλο του partner στην Banque Pictet & Cie το 2018.

    Ο Collardi έγινε μέλος του ΔΣ της EFG πέρυσι, εκπροσωπώντας την οικογένεια Λάτση, ενώ παράλληλα αγόρασε μερίδιο 3,5% στην εταιρεία από το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Σπύρο Ι. Λάτση, αναφέρει το Bloomberg.

    Η ελβετική εταιρεία διαχειρίζεται περίπου 30 δισ. ελβετικά φράγκα (33,5 δισ. δολάρια) στην Ασία και σχεδιάζει να αυξήσει τα assets της στην περιοχή στα 50 δισ. ελβετικά φράγκα στο πλαίσιο της τριετούς στρατηγικής της, σύμφωνα με τον Collardi.

    Διαβάστε ακόμη:

    Μαριάννα Λάτση: Η δισεκατομμυριούχος Ελληνίδα με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που ξέρει να λύνει τα προβλήματα εδώ και τώρα

    Bloomberg: Το Ελληνικό θα μεταμορφώσει την Αθήνα

    Αυτός είναι ο τραπεζικός κολοσσός που θα ξεπεράσει σε αξία τη Morgan Stanley



    ΣΧΟΛΙΑ