• Πολιτισμός

    Μαριάννα Λάτση: Η δισεκατομμυριούχος Ελληνίδα με το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο που ξέρει να λύνει τα προβλήματα εδώ και τώρα

    Μαριάννα Λάτση

    Μαριάννα Λάτση


    Η σκηνή πριν από μερικά χρόνια στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Είναι η μέρα που παραδίδεται το πρώτο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» κι ενώ στο εσωτερικό του κτιρίου πραγματοποιείται η τελετή, έξω στο πεζοδρόμιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια μικρή συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Η φωνή του επικεφαλής νεαρού γιατρού με τη ντουντούκα φθάνει στο εσωτερικό, αλλά χωρίς να επέμβει κανείς. Αντίθετα, η λυγερή, κομψή σιλουέτα της Μαριάννας Λάτση εμφανίζεται απρόσμενα στους συγκεντρωμένους και αφού ακούσει υπομονετικά την εκφώνηση των συνθημάτων από τον γιατρό, προσφέρεται ήρεμα να τον ενημερώσει για το έργο και τη σημασία του, προσκαλώντας τον και στα εγκαίνια.

    Όσοι παρακολουθούν εντυπωσιάζονται από την ηπιότητα και την καθαρότητα του λόγου της μέσα σε όλη αυτή την «πολεμική» ατμόσφαιρα, την ειλικρινή της διάθεση για διάλογο αλλά και για τα γρήγορα αντανακλαστικά της. Για τη Μαριάννα Λάτση τα προβλήματα λύνονται εδώ και τώρα. Μια προφανής κληρονομιά από τον δαιμόνιο Έλληνα, Γιάννη Λάτση, του οποίου οι ταχύτατες επιχειρηματικές κινήσεις, σε συνδυασμό πάντα με την προσεκτική λήψη αποφάσεων υπήρξαν οδηγός της, από τη στιγμή που μπήκε και εκείνη στον επαγγελματικό στίβο. «Στα χαρτιά φέρω το επώνυμό του, αλλά κάθε στιγμή αισθάνομαι την παρουσία και την καθοδήγησή του», όπως έχει πει η ίδια, αποκαλύπτοντας, ότι από μικρό παιδί, «ο καπετάν Γιάννης» την έπαιρνε μαζί του στα επαγγελματικά του ταξίδια.

    Διακριτική δημόσια εικόνα

    Η Μαριάννα Λάτση εμφανίζεται σπανίως δημόσια. Είτε για σοβαρούς λόγους, που έχουν να κάνουν με το κοινωνικό και φιλανθρωπικό της έργο ή για πολύ απλούς. Όπως για να παρακολουθήσει μία παράσταση στο θέατρο, που λατρεύει. Είναι γνωστή άλλωστε, η επιθυμία της να κρατά χαμηλό προφίλ, χωρίς περιττές και μεγαλοπρεπείς επιδείξεις. Έτσι, όσο κι αν η ζωή μιας γυναίκας με δραστηριότητα τέτοια στον επιχειρηματικό στίβο, που να την φέρνει συχνά στα πρωτοσέλιδα, δεν μπορεί παρά να είναι διαφανής, ο τρόπος που η Μαριάννα Λάτση έχει επιλέξει να ζει και να διαχειρίζεται τη δημοσιότητα, διακρίνεται πάντα από ιδιαίτερη προσοχή και επιλεκτικότητα.

    Μαριάννα Λάτση
    Μαριάννα Λάτση

    Κι αυτό, παρά το γεγονός, ότι η εντυπωσιακή της εμφάνιση, πάντα με δημιουργίες μεγάλων σχεδιαστών, που αναδεικνύουν την λαμπερή της εικόνα συγκεντρώνει τα βλέμματα όλων. Εκείνη, παρ΄ όλα αυτά απεχθάνεται τον θόρυβο, αν και η ζωή μπορεί να τα φέρνει και αλλιώς.

    Γιάννης Λάτσης (1910 -2003), Εριέττα Λάτση (1925 – 2022)
    Γιάννης Λάτσης (1910 -2003), Εριέττα Λάτση (1925 – 2022)

    Πόσο μπορεί αίφνης, μία δισεκατομμυριούχος της τάξης της Μαριάνας Λάτση να είναι αθόρυβη; Η είδηση, ότι φέτος για πρώτη φορά το περιοδικό Forbes την συμπεριλαμβάνει στη λίστα των μεγιστάνων αυτού του κόσμου με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων (ο αδερφός της Σπύρος Λάτσης εμφανίζεται με περιουσία 1,5 δισ. δολαρίων), δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Πρόκειται άλλωστε, για την μία, από τους έξι μόνον, έλληνες δισεκατομμυριούχους, που βρίσκονται σ΄αυτή τη λίστα. Πώς λοιπόν να μην στραφούν και πάλι τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της.

    Σπύρος Λάτσης
    Σπύρος Λάτσης

    Η επενδυτική δραστηριότητα

    Οι επενδυτικές εκπλήξεις της Μαριάννας Λάτση, όμως, δεν είναι κάτι νέο. Δύο χρόνια πριν είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση στον ελληνικό επιχειρηματικό κόσμο με την αιφνιδιαστική -για τους πολλούς βέβαια- ανακοίνωσή της ότι αποχωρεί από την Lamda Development που υλοποιεί το mega project του Ελληνικού. Ένα επενδυτικό σχήμα, το οποίο έχει ως κεντρικό πυρήνα τα δύο αδέλφια της, τον Σπύρο και την Μαργαρίτα.

    Μάρτιος του 2021 ήταν, εξάλλου, όταν έγινε γνωστή η επένδυσή της, ύψους 88 εκατ. ευρώ με την απόκτηση του 7,6 του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, σε μια εύστοχη από κάθε άποψη κίνηση. Κι αυτό, γιατί πρόκειται για έναν δυναμικά αναπτυσσόμενο όμιλο, στον οποίο η Μαριάννα Λάτση επένδυσε μέσω της Latsco Hellenic Holdings, εκδηλώνοντας έτσι την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Στο συγκεκριμένο οικογενειακό χαρτοφυλάκιο, ας σημειωθεί, μαζί με την ίδια συμμετέχουν τα τρία παιδιά της, ο Πάρις, η Εριέττα και ο Φίλιππος.

    Η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της Εριέττα και τον γιο της Πάρι
    Η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της Εριέττα και τον γιο της Πάρι

    Και η… τόνωση του Latsco Family Office συνεχίσθηκε στα τέλη του προηγούμενου έτους με την είσοδό του στο επενδυτικό ταμείο Φαιστός, με το ποσόν των 5 εκατομμυρίων ευρώ. Επρόκειτο μάλιστα για την πρώτη συμμετοχή ελληνικών συμφερόντων στο συγκεκριμένο ταμείο, το οποίο δραστηριοποιείται σε εταιρείες, που αναπτύσσουν εφαρμογές και υπηρεσίες υποστηριζόμενες από την προηγμένη τεχνολογία 5G.

    Η Μαριάννα Λάτση με τον Νίκο Κούρκουλο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Νόνικα Γαληνέα
    Η Μαριάννα Λάτση με τον Νίκο Κούρκουλο, τον Αλέκο Αλεξανδράκη και τη Νόνικα Γαληνέα

    Με στόλο 30 πλοίων σήμερα, η Latsco διαθέτει ακόμη το 13% της Viva Wallet και το πλειοψηφικό πακέτο (70%) της ESA Security Solutions, ενώ έχει επεκταθεί και στον τομέα της ψυχαγωγίας με τη δισκογραφική εταιρεία Panik Entertainment Group και την εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών, 1821 Media Group με διεθνή δραστηριοποίηση, τις οποίες ίδρυσε ο Πάρις Κασιδόκωστας Λάτσης. Τέλος η μοναδική επένδυση, στην οποία συμμετέχει μαζί με τα αδέρφια της Σπύρο και Μαργαρίτα είναι τα ΕΛΠΕ όπου κατέχουν το 47,1%.

    Η Μαριάννα Λάτση ανάμεσα στους γιους της, Φίλιππο Κούρκουλο και Πάρι Κασιδόκωστα
    Η Μαριάννα Λάτση ανάμεσα στους γιους της, Φίλιππο Κούρκουλο και Πάρι Κασιδόκωστα

    Ο νεανικός γάμος

    «Μαζί με την μητέρα μου, ο πατέρας μου, με παρότρυνε να σπουδάσω. Έβλεπε, ότι το μεγαλύτερο εφόδιο για να αλλάξει ο κόσμος είναι η παιδεία», έχει πει η Μαριάννα Λάτση για τους γονείς της, τη συμβουλή των οποίων ακολούθησε κατά γράμμα. Η γεννημένη στην Αθήνα στις 29 Μαρτίου 1953 Άννα Μαρία Λουΐζα σπούδασε πράγματι οικονομικά στο Λονδίνο και τη Γενεύη και αμέσως ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις της οικογένειας, κάτι που επίσης επιθυμούσε πολύ ο πατέρας της. Εκείνο που βεβαιωμένα δεν επιθυμούσε ήταν ο γάμος της κόρης του με άτομο, που δεν θα διέθετε το κοινωνικό και οικονομικό προφίλ της οικογένειας. Κι όμως τον παράκουσε και μάλιστα δις, προκαλώντας την έντονη δυσφορία του, καθώς εκείνος προφανώς και θα ήθελε να δει την κόρη του, παντρεμένη με κάποιον από τους πάμπλουτους επιχειρηματίες, που την περιτριγύριζαν.

    Στις αρχές της δεκαετίας του ’80 ωστόσο, η νεαρή και όμορφη Μαριάννα θα συναντήσει στη Βουλιαγμένη τον δάσκαλο του σκι Γρηγόρη Κασιδόκωστα, και μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, που δεν ακούει τις πατρικές αντιρρήσεις, όσο ηχηρά κι αν διατυπώνονται. Η σχέση τους σχολιάζεται και στην καλή κοινωνία της Αθήνας, εκείνη όμως θα επαναστατήσει έναντι όλων και τον Νοέμβριο του 1982 θα γίνει ο γάμος. Λίγο αργότερα θα γεννηθεί και ο γιος της Χρήστος Πάρις Κασιδόκωστας, το πρώτο παιδί της Μαριάννας. Αλλά μερικά χρόνια μετά, μια δεύτερη επανάσταση έρχεται να συνταράξει, όχι μόνον τον Γιάννη Λάτση αλλά το πανελλήνιο.

    Μια συνάντηση-σταθμός

    «Καμιά φορά προσπαθώ να θυμηθώ πώς άρχισαν όλα αυτά. Ήταν σαν όνειρο. Το όνειρο σε αφήνει, όταν το αφήνεις. Τον πρωτοείδα σε μία παράσταση το 1986, στο έργο του Αρθουρ Μίλερ “Ψηλά από τη Γέφυρα” και αιχμαλωτίστηκα διά παντός. Ήταν συγκλονιστικό συναίσθημα. Ήταν ένας κεραυνοβόλος έρωτας, με όλη τη σημασία της λέξης. Λίγο καιρό αργότερα, τον είδα σε μία πρόβα στην Επίδαυρο και εκεί άρχισαν και τελείωσαν όλα».

    Αυτά έλεγε αργότερα σε μια συνέντευξή της η Μαριάννα Λάτση για τον Νίκο Κούρκουλο. Αυτόν τον εξαίρετο ηθοποιό, που ξεκίνησε ως ζεν πρεμιέ στο θέατρο και τον κινηματογράφο για να αναδειχθεί σε πρότυπο αρρενωπότητας και σε σπουδαίο πρωταγωνιστή, τον τελευταίο των μεγάλων ελλήνων σταρ, όπως έχει ειπωθεί.

    Μαριάννα Λάτση, Νίκος Κούρκουλος
    Μαριάννα Λάτση, Νίκος Κούρκουλος

    «Κάνω έτσι και παγώνω… Ξαφνικά, βλέπω ένα πλάσμα να ανεβαίνει τις κερκίδες και αυτό ήταν!», είχε πει κι ο ίδιος σε τηλεοπτική συνέντευξη του, το 1994, περιγράφοντας τη στιγμή της συνάντησής τους στο θέατρο της Επιδαύρου, το καλοκαίρι του 1986.

    Εκείνη ήταν μικρότερή του κατά είκοσι χρόνια και παντρεμένη ακόμη με τον Κασιδόκωστα. Κι εκείνος επίσης παντρεμένος με την πρώτη αγάπη του, την Μελίτα Κούρκουλου, με την οποία είχαν δύο παιδιά, τον Άλκη και τη Μελίτα.

    Μια σχέση ζωής

    «Θα πρέπει να ήμουν η πιο αχάριστη γυναίκα της Γης αν τολμούσα να πω ποτέ ότι αυτός ο άνθρωπος μου στέρησε κάτι. Τίποτα δεν μου στερούσε. Βέβαια κι εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να είμαστε μαζί. Τίποτα άλλο», είχε πει επίσης σε συνέντευξή της. «Από την αρχή θυμάμαι… τον περίμενα αργά τη νύχτα να τελειώσει από το θέατρο, μόνο και μόνο για να είμαι κοντά του τις λίγες στιγμές που μένανε για να φάει κάτι και να κοιμηθεί. Εγώ τα άλλαξα όλα για να είμαι κοντά του. Άλλαξα τα ωράριά μου. Έγινα ξαφνικά άνθρωπος της νύχτας! Πήγαινα και τον έβρισκα όπου και να ΄ταν, ακόμα κι αν ήταν ελεύθερος για ένα λεπτό… Η σχέση μας δεν πέρασε διακυμάνσεις. Ήταν πάντα ολοζώντανη».

    Από την αρχή εξάλλου, τα πράγματα ήταν και για τους δύο ξεκάθαρα. Ο Νίκος Κούρκουλος έφυγε αμέσως από το σπίτι του για να ζήσει με την Μαριάννα, της οποίας το διαζύγιο βγήκε το 1987.

    Μαριάννα Λάτση, Νίκος Κούρκουλος

    Και μαζί θα αποκτούσαν δύο παιδιά, την 30χρονη σήμερα Εριέττα, που έχει το όνομα της γιαγιάς της, και τον 25χρονο Φίλιππο.

    Ο Γιάννης Λάτσης, για μια ακόμη φορά, ωστόσο θα είναι αντίθετος στον γάμο. Έτσι μόνο μετά τον θάνατό του, το 2003 θα παντρευτούν. Μια δυνατή σχέση ζωής, που έληξε όμως δραματικά, το 2007, όταν ο Νίκος Κούρκουλος έφυγε από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο.

    Γιάννης Λάτσης
    Γιάννης Λάτσης

    Η σπουδαία δωρεά

    «Έζησα έντονα έξι χρόνια με το Νίκο στα νοσοκομεία, τις αγωνίες των ασθενών και των συντρόφων τους, τον πόνο και την προσευχή, την ελπίδα που γεννιέται, σβήνει και ξαναζωντανεύει, το ημίφως των θαλάμων αναμονής, τις προσπάθειες των γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και την ανεπάρκεια των υποδομών. Όλα τα βίωσα βαθιά και αφού ο ίδιος δεν το έβαλε ποτέ κάτω και πολέμησε μέχρι τέλους θέλησα με τη δωρεά αυτή – πράξη καθήκοντος, λύτρωσης- να συνδράμω στην προστασία και το σεβασμό της αξιοπρέπειας στη ζωή και την ασθένεια». Αυτά έλεγε η Μαριάννα Λάτση στην ανακοίνωσή της τον Ιανουάριο του 2015 για την σπουδαία δωρεά της δημιουργίας Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που είναι ενταγμένο στο ΕΣΥ.

    Μαριάννα Λάτση και Πάρις Κασικόκωστας
    Μαριάννα Λάτση και Πάρις Κασικόκωστας

    Μία γενναιόδωρη προσφορά για την ανακούφιση των ασθενών και τη βελτίωση του συστήματος υγείας, που είχε συνέχεια, αφού τον Δεκέμβριο του 2021 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια και της Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» με δωρεά της Μαριάννας Λάτση προς το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

    «Αγκάλιασε με τη φαντασία σου τον κόσμο ολόκληρο, ζήσε μαζί του τις λύπες και τις χαρές, κατάλαβε τα προβλήματά του, βοήθησε όπου μπορείς και όσο μπορείς» είναι άλλωστε, μία από τις φράσεις του πατέρα της, που άφησε ως παρακαταθήκη στα εγγόνια του και που η ίδια ξεχωρίζει.

    Η Μαριάννα Λάτση με την μητέρα της Εριέττα σε θεατρική παράσταση
    Η Μαριάννα Λάτση με τη μητέρα της Εριέττα σε θεατρική παράσταση

    Το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση

    «Ο πατέρας μου βοηθούσε με βάση το ένστικτό του, με γενναιοδωρία και με την οικειότητα του ανθρώπου της διπλανής πόρτας όποτε, όπου και όσο μπορούσε. Ήταν ο φιλάνθρωπος, που δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη φιλανθρωπία», έλεγε η ίδια σε ομιλία της στον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του LSE, κατά τη διάρκεια τελετής, βράβευσής της. «Η μητέρα μου, τα δύο αδέλφια μου και εγώ προσπαθούμε να διατηρήσουμε αυτήν την βαριά παρακαταθήκη του. Το οικογενειακό μας ίδρυμα, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, δεν φέρει απλά το όνομά του, αλλά κάτι ακόμη πιο σημαντικό: φέρει το μοναδικό του πνεύμα». Προσθέτοντας ακόμη, ότι «δυστυχώς υπάρχει συχνά ένας ελιτισμός στον κόσμο των κοινωφελών ιδρυμάτων, με αποτέλεσμα να διαιωνίζεται η ταξική ανισότητα. Εμείς θέλουμε να πιστεύουμε, ότι αντιστεκόμαστε σθεναρά σε αυτό»…

    Η Μαριάννα Λάτση και η Γιάννα Αγγελοπούλου σε παράσταση με τον Τάκη Ζαχαράτο
    Η Μαριάννα Λάτση και η Γιάννα Αγγελοπούλου σε παράσταση με τον Τάκη Ζαχαράτο

    Μέσω του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, που δημιουργήθηκε το 2005 εξάλλου, με σκοπό τη συνέχιση της προσφοράς του Γιάννη Λάτση στην υλοποίηση κοινωφελών έργων, η προβολή όλου του ελληνικού πολιτισμού και η στήριξη νέων καλλιτεχνών αποτελεί βασική προτεραιότητα. Το Μέγαρο Μουσικής και το Εθνικό Θέατρο έχουν γίνει συχνά αποδέκτες δωρεών του ιδρύματος, όπως επίσης μουσεία, εκθέσεις, αρχαιολογικές ανασκαφές και εκδόσεις. Ειδικά το εκδοτικό πρόγραμμα «Ο Κύκλος των Μουσείων» έχει αναδείξει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μέσα από τόμους υψηλού επιστημονικού και αισθητικού επιπέδου.

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Μαριάννα Λάτση κατά το επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του στο Μέγαρο Παλλάς Αθηνά για τα 30 χρόνια της ενθρόνισής του
    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και η Μαριάννα Λάτση κατά το επίσημο δείπνο που δόθηκε προς τιμήν του στο Μέγαρο Παλλάς Αθηνά για τα 30 χρόνια της ενθρόνισής του

    Η οικογένεια

    Για πολλά χρόνια κάθε νέα έκδοση του «Κύκλου» εορταζόταν εντυπωσιακά στο υπέροχο Μέγαρο Παλλάς Αθηνά στο Κεφαλάρι, προ των Χριστουγέννων πάντα, με παρόντες όλο τον πολιτικό, επιχειρηματικό και πνευματικό κόσμο και φυσικά όλα τα στελέχη της εταιρείας και του ιδρύματος. Η παρουσία του ίδιου του Γιάννη Λάτση προκαλούσε αναταραχή, ενώ παρούσα συχνά, για να παρακολουθήσει το έργο της κόρης της ήταν και η Εριέττα Λάτση, μικρόσωμη, υπέρκομψη και με ιδιαίτερο στυλ. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις άλλωστε, που η Μαριάννα Λάτση συνόδευε την αγαπημένη της μητέρα σε αυστηρά επιλεγμένες εκδηλώσεις, όπως φυσικά και τον Σεπτέμβριο του 2018, στην τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού Κατάκολου σε «Λιμάνι Ιωάννη Σπύρου Λάτση». Εκεί όπου είχε παρευρεθεί όλη η οικογένεια για να τιμήσει τον γενάρχη της.

    Η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της Εριέττα
    Η Μαριάννα Λάτση με την κόρη της, Εριέττα

    «Ένα μεγάλο μέρος της δικής μου προσωπικότητας οφείλεται στους καταπληκτικούς γονείς με τους οποίους είχα την τύχη να μεγαλώσω», όπως έχει πει η Μαριάννα Λάτση. «Η μητέρα μου πάντα περιτριγυριζόταν από απλούς ανθρώπους και ποτέ δεν υπέκυπτε στα στερεότυπα της υψηλής κοινωνίας (ακόμα δεν ξέρω ποιος αποφάσισε ότι αυτή η κοινωνική τάξη είναι υψηλή). Πάντα απεχθανόταν οτιδήποτε δήθεν και επέμενε στο να χαράσσει τη δική της πορεία, αποδεικνύοντας ότι δεν μπορούμε να κατηγοριοποιούμε τους ανθρώπους με βάση την οικονομική τους κατάσταση».

    Κι όσο για τον πατέρα της, θυμάται πάντα την επισήμανσή του, ότι «εμείς είμαστε η εξαίρεση και ότι βρισκόμαστε σε μια φούσκα, την οποία οφείλουμε να αναγνωρίζουμε, όπως οφείλουμε να αναγνωρίζουμε και την πραγματικότητα στην οποία ζει ο υπόλοιπος κόσμος».

    Υποστηρικτική και η ίδια άλλωστε απέναντι στα τρία παιδιά της, είναι γεγονός ότι βρίσκεται πάντα κοντά τους, αποδεχόμενη τις επιλογές τους. Όπως του νεότερου Φίλιππου, που εκτός από τις επιχειρήσεις έχει στραφεί και προς τη μουσική. «Ο Φίλιππος νομίζω έχει στο DNA του… έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του αρκετά πράγματα. Του εύχομαι τα καλύτερα. Δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλά ταλαντούχα παιδιά, αλλά αυτός αγαπάει αυτό που κάνει», όπως έλεγε μόλις πριν από λίγες μέρες από την Κύπρο.

    Μαριάννα Λάτση και Φίλιππος Κούρκουλος
    Φίλιππος Κούρκουλος και Μαριάννα Λάτση

     

    Η οικογένεια Λάτση στο Κατάκολο τον Σεπτέμβριο 2018, στην τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού σε «Λιμάνι Ιωάννη Σπύρου Λάτση»
    Η οικογένεια Λάτση στο Κατάκολο τον Σεπτέμβριο 2018, στην τελετή ονοματοδοσίας του λιμανιού σε «Λιμάνι Ιωάννη Σπύρου Λάτση»

    Διαβάστε επίσης:

    Douleutaras: Νέα χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ – Βασικοί επενδυτές LATSCO Family Office και Απόστολος Αποστολάκης



    ΣΧΟΛΙΑ