• Business

    Η Citigroup και το πλάνο έκτακτης ανάγκης ενόψει Brexit

    Citigroup

    Citigroup


    Η Citigroup σχεδιάζει να μεταφέρει μερικούς από τους private bankers της από το Λονδίνο, στη  Μαδρίτης, λόγω Brexit, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

    Η επιλογή αυτή αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι πολλά ανώτατα στελέχη της Citi, είναι ισπανικής καταγωγής, όπως ο  Fernando Lopez Munoz, ενώ σύμφωνα με  πηγές, ο ίδιος δεν ήθελε να γνωστοποιηθούν τα σχέδια ακόμα. Η ομάδα του Fernando Lopez Munoz εξυπηρετεί μεγάλους ιδιώτες επενδυτές στην Ιταλία, Τουρκία, Πορτογαλία και Ελλάδα.

    Η Citigroup είναι μία από τις πολλές διεθνείς τράπεζες που λειτουργούν στο Λονδίνο και η οποία σχεδιάζει ένα πλάνο έκτακτης ανάγκης, καθώς η προθεσμία του Μαρτίου 2019 για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση πλησιάζει.

    Το ρίσκο οι δύο πλευρές να αποτύχουν να βρουν μία συμφωνία αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις των δύο πλευρών, αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες.  Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ προειδοποίησαν ότι εναπόκειται στις ίδιες τις τράπεζες αν θέλουν να εξακολουθούν να είναι νόμιμα εγκατεστημένοι  μετά τη λήξη της προθεσμίας.

    Η Citi σχεδιάζει να μεταφέρει το νέο dealing room στη Φρανκφούρτη, ξεκινώντας τη λειτουργία του ακόμα και από τα τέλη του έτους, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσουν χωρίς συμφωνία ή κάποια μεταβατική περίοδο προσαρμογής.

    Σύμφωνα με πηγές, η Τράπεζα σκέφτεται να μεταφέρει υπηρεσίες και στα γραφεία της στο Μιλάνο, Παρίσι, Δουβλίνο και Λουξεμβούργο, τον Ιανουάριο.

     



    ΣΧΟΛΙΑ