• Business

    HSBC: Άλμα κατά 31% στα μπόνους καθώς συνεχίζεται το κυνήγι ταλέντων

    • Bloomberg
    Tα γραφεία της HSBC στο Λονδίνο

    Tα γραφεία της HSBC στο Λονδίνο


    Η HSBC Holdings αύξησε τo συνολικό ποσό των μπόνους κατά σχεδόν 1/3, στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, με στόχο να διατηρήσει το προσωπικό της.

    Πρόκειται για το πιο πρόσφατο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αυξάνει τα κόστη το κυνήγι ταλέντων που σημειώνεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

    «Το 2021 χαρακτηρίστηκε από μια απότομη οικονομική ανάκαμψη και μια εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά εργασίας», ανέφερε η HSBC στην ετήσια έκθεσή της. «Είναι κρίσιμο για τη μακροπρόθεσμη απόδοσή μας να συνεχίσουμε να προσελκύουμε και να διατηρούμε τα στελέχη με ταλέντο που είναι απαραίτητα για την υλοποίηση των στρατηγικών μας προτεραιοτήτων».

    Το άλμα έρχεται αφότου η τράπεζα μείωσε τις μεταβλητές αμοιβές κατά 20,4% στα 2,66 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2020.

    Οι τράπεζες στη Wall Street και στην Ευρώπη αυξάνουν τις αμοιβές προσωπικού, καθώς ο ανταγωνισμός για ταλέντα αυξάνεται μετά την έκρηξη των συναλλαγών και των συγχωνεύσεων που πυροδότησε η πανδημία.

    Οι συνεργάτες της Morgan Stanley, της JPMorgan Chase & Co. και της Goldman Sachs έλαβαν αυξημένα μπόνους έως και 30%, 40% και 50%, με αποτέλεσμα οι τράπεζες αυτές να επιβαρύνονται με μερικές από τις υψηλότερες δαπάνες προσωπικού εδώ και χρόνια.

    Η Goldman Sachs πληρώνει κατά μέσο όρο 23% περισσότερα ανά εργαζόμενο για την περυσινή χρονιά.

    Τα μπόνους 3,495 δισεκατομμυρίων δολαρίων της HSBC για το 2021 είναι τα υψηλότερα, μετά από τα 3,66 δισ. δολάρια που πλήρωσε η τράπεζα το 2014.

    Οι συνολικές αμοιβές και τα οφέλη για τον μέσο υπάλληλο για το 2021 ήταν 54.678 στερλίνες (74.200 δολάρια), μια αύξηση 12% σε σύγκριση με το 2020.

    Η τράπεζα του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι η συνολική αποζημίωση σε όλες τις επιχειρήσεις της ήταν αυξημένη σε σχέση με το 2020 και για το κατώτερο προσωπικό η αύξηση ήταν «ελαφρώς χαμηλότερη».

    Αυτό το μήνα, το Bloomberg ανέφερε ότι ορισμένοι junior τραπεζίτες στην HSBC θα μπορούσαν να λάβουν μπόνους αξίας έως και 100% περισσότερο από αυτό που έλαβαν πέρυσι. Τα περισσότερα ανώτερα στελέχη αναμενόταν να λάβουν κατά μέσο όρο αύξηση τουλάχιστον 10% στα μπόνους τους.

    Διαβάστε ακόμη:

    HSBC: Αναμένει εξασθένιση του ράλι των μετοχών το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ