• bloomberg
    Sponsored by

    Bloomberg

    HSBC: Αναμένει εξασθένιση του ράλι των μετοχών το 2022

    • Bloomberg

    Max Kettner, αναλυτής HSBC


    Το 2022 θα είναι μία χρονιά με μεγάλες προκλήσεις κατά την οποία το ράλι των περιουσιακών στοιχείων υψηλότερου ρίσκου μπορεί να εξασθενίσει, σύμφωνα με τους αναλυτές της HSBC.

    Εάν η οικονομική ανάπτυξη ανακάμψει σύμφωνα ή καλύτερα από τις προσδοκίες, αυτό θα ανοίξει την πόρτα για μία «αρκετά επιθετική» σφιχτή πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, ανέφεραν σε σημείωμα οι αναλυτές της HSBC με επικεφαλής τον Max Kettner.

    Από την άλλη πλευρά, ακόμη και αν τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας περιορίζουν την ανάκαμψη -ένα σενάριο που η HSBC θεωρεί πιο πιθανό- η Fed είναι απίθανο να αλλάξει γρήγορα τη στρατηγική της, με αποτέλεσμα την «περαιτέρω επιδείνωση της αντιστάθμισης ανάπτυξης-πληθωρισμού».

    Ακόμη χειρότερα, ένας συνδυασμός και των δύο σεναρίων θα μπορούσε να συμβεί: “Εάν δούμε έναν συνδυασμό επιβράδυνσης της ανάπτυξης και μεγαλύτερης σύσφιξης στις τιμές μέσα στους επόμενους έξι μήνες, τότε το πρώτο εξάμηνο θα μπορούσε πράγματι να είναι πολύ δυσάρεστο για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού ρίσκου”, δήλωσε ο Kettner μέσω email.

    Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές αναμένεται να αποφέρουν πενιχρές αποδόσεις σε μια χρονιά «εξασθένισης του ράλι», σύμφωνα με την HSBC. Ενώ ο Kettner αύξησε τον στόχο του για τον δείκτη S&P 500 στο τέλος του έτους κατά 5,4% στις 4.900 μονάδες, αυτό συνεπάγεται μια χλιαρή άνοδο 4,8% για το δείκτη αναφοράς των ΗΠΑ από τα τρέχοντα επίπεδά του, πολύ λιγότερο από το ράλι κατά 27% του περασμένου έτους.

    HSBC strategists see the rally in U.S. stock market fading this year

    Οι μετοχές διεθνώς ξεκίνησαν δύσκολα τη χρονιά, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν κλάδους της αγοράς που είχαν σημειώσει ισχυρά κέρδη, όπως η τεχνολογία, εν μέσω ανησυχιών για την πιο επιθετική στάση της Fed και τις αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων. Αντίθετα, οι φθηνότεροι και οι -όπως χαρακτηρίζονται- κλάδοι αξίας, όπως οι τράπεζες, έχουν υπεραπόδοση.

    Από τις αμερικανικές μετοχές, η HSBC προτιμά τον δείκτη μικρής κεφαλαιοποίησης Russell 2000 έναντι του S&P 500 και του τεχνολογικού Nasdaq 100, επειδή οι επενδυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι για τα κέρδη της μικρής κεφαλαιοποίησης.

    Παρόλο που οι αναλυτές της τράπεζας συνιστούν ως καταφύγιο πιο αμυντικούς τομείς και περιοχές, όπως οι ελβετικές μετοχές, οι μετοχές εταιρειών βασικών ειδών και οι μετοχές του κλάδου υγείας, συμβουλεύουν επίσης τους επενδυτές να μην τοποθετηθούν βιαστικά σε αυτές, καθώς αναμένεται βραχυπρόθεσμη διόρθωση μετά το πρόσφατο ράλι ανόδου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Goldman Sachs: Προβλέπει τέσσερις αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed φέτος



    ΣΧΟΛΙΑ