• Business

    Γρηγόρης Τάσιος στο mononews: «Οι μισοί ξενοδόχοι σκέφτονται να μην ανοίξουν φέτος. Θα δούμε και εξαγορές μονάδων»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Γρηγόρης Τάσσιος πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

    Γρηγόρης Τάσσιος πρόεδρος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων


    Διστακτικοί να ανοίξουν τα ξενοδοχεία πόλης είναι ο ένας στους δύο ξενοδόχους.

    Οι αεροπορικές εταιρείες δεν πετάνε ακόμα. Κάποιες θα ξεκινήσουν από τα μέσα Ιουνίου. Οι πτήσεις τσάρτερ είναι επίσης άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν.

    Οι ξενοδόχοι υπολογίζουν ότι οι πληρότητες για τα ξενοδοχεία πόλης θα κυμαίνονται στο 15%.

    Βέβαια εμβληματικά ξενοδοχεία της Αθήνας θα ανοίξουν. Η Μεγάλη Βρετανία για παράδειγμα. Το Χίλτον. Κάποιες μονάδες στο παραλιακό μέτωπο.

    «Ζούμε μία πολεμική κατάσταση στον τουρισμό. Οι μισοί ξενοδόχοι σκέφτονται να μην ανοίξουν φέτος. Το 2020 είναι χρονιά μηδενικών εσόδων, θα έχουμε λοιπόν απώλειες και θα δούμε και εξαγορές μονάδων», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

    Όπως λέει η κατάσταση στον παγκόσμιο τουρισμό εξακολουθεί να είναι αχαρτογράφητη, ρευστή, χωρίς προβλέψεις. Και παραδέχεται πως οι μισοί ξενοδόχοι σκέφτονται να μην ανοίξουν.

    Για τον κ. Τάσιο ένα είναι σίγουρο. Ότι το 2020 από πλευράς τζίρου για τα ελληνικά ξενοδοχεία έχει χαθεί.

    Παραδέχεται πως το πρόβλημα είναι έντονο σε επίπεδο ρευστότητας: Τα ξενοδοχεία, ο κλάδος θα πρέπει να στηριχθεί. Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι, καθώς δύσκολα θα έχουν όλοι εργασία φέτος το καλοκαίρι, να υπάρξει μέριμνα για τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

    Σύμφωνα με την άρση των περιορισμών, τα ξενοδοχεία πόλης θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου. Όμως, σύμφωνα με γνώστες της ξενοδοχειακής αγοράς, δεν πρόκειται να ανοίξουν όλες οι μονάδες. Οι ξενοδόχοι προβλέπουν ότι οι πληρότητες τους θα είναι για τα ξενοδοχεία πόλης στην καλύτερη περίπτωση 15%.

    Και την ίδια ώρα οι μεγάλοι tour operators ασκούν πιέσεις για ακόμα χαμηλότερες τιμές φέτος, και ταυτόχρονα θέλουν να κλειδώσουν σημαντικές εκπτώσεις και για το 2021.

    Δεν ζητούν μόνο εκπτώσεις. Θέλουν να εξοφλούν τα συμβόλαια 60 μέρες μετά την αναχώρηση του πελάτη. «Σε αυτήν την πολιτική των tour operators έχουμε κοινό μέτωπο», λέει ο κ. Τάσιος και συμπληρώνει: Ο κάθε πελάτης που έρχεται μέσω tour operator έχει πληρώσει την τιμή του πακέτου του. Ζητάμε λοιπόν να πληρωνόμαστε και μεις 7-14 μέρες πριν από την άφιξη του πελάτη, τονίζει ο κ. Τάσιος.



    ΣΧΟΛΙΑ