• Οικονομία

    Στο «σφυρί» η βίλα Παζαρόπουλου στη Φτελιά και… δύο φορεσιές Σαρακατσάνας

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Η βίλα του Σπύρου Παζαρόπουλου στη Φτελιά της Μυκόνου βγαίνει σήμερα στο «σφυρί» όμως ενώ ο ο πλειστηριασμός είναι έτοιμος προς διενέργεια, δεν υπάρχει λίστα συμμετοχών.

    Η βίλα του πρώην Mr Audi, που αντιμετωπίζει προβλήματα από το 2010, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς το 1 εκατομμύριο ευρώ, όμως στη λίστα συμμετοχών δεν έχει εγγραφεί κανείς για να πλειοδοτήσει.

    Και ενώ μόλις για 5 ακίνητα υπάρχει οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών, από τους 90 πλειστηριασμούς που είναι έτοιμοι προς διενέργεια οι 56 αφορούν την «διαμάχη» δύο γυναικών, πρώην φιλενάδων.

    Η Ούλα από την Αυστρία έκανε διακοπές στα Κύθηρα, έγινε φίλη με την Αντιγόνη. Η Ούλα της δάνεισε κάποια χρήματα, η Αντιγόνη δεν τα επέστρεψε και σήμερα η Αυστριακή βγάζει στο σφυρί 56 αντικείμενα της Αντιγόνης –κοσμήματα, κομπολόγια, κεραμικά με τα πιο ακριβά είναι δύο παραδοσιακές φορεσιές Σαρακατσάνας.….

    Η αξία των αντικειμένων είναι 90 χιλιάδες ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς 60 χιλιάδες ευρώ.

    Σε ότι αφορά τώρα τη βίλα του κ. Παζαρόπουλου , επισπεύδουσα είναι η εταιρεία ειδικού σκοπού Polis Dania Designated Activity Company, στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank. Το ακίνητο βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης 1,08 εκατ. ευρώ υπέρ της Citibank Int.P.L.C και με προσημείωση ύψους 1,7 εκατ ευρώ υπέρ της Kosmocar και με εντολή κατάσχεσης για 9,72 εκατ. ευρώ υπέρ της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

    Στο οικόπεδο των 4,5 στρεμμάτων της Φτελιάς, με απεριοριστη θέα στο Αιγαίο, βρίσκεται το συγκρότημα με τη βίλα, τους ξενώνες της και την πισίνα.

    Το ακίνητο είχε κατασκευαστεί από τον Σπύρο Παζαρόπουλο στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Όμως από το καλοκαίρι του 2010 ξεκίνησαν τα μεγάλα προβλήματα για τον επιχειρηματία, καθώς η Kosmocar, αντιπρόσωπος των αυτοκινητοβιομηχανιών Audi και VW στην Ελλάδα, διέκοψε τη συνεργασία με την «Σ.Κ. Παζαρόπουλος Εμπορία Αυτοκινήτων Α.Ε.», λόγω των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε η εταιρεία του Σπύρου Παζαρόπουλου.

    Σύμφωνα με την πλατφόρμα έτοιμοι προς διενέργεια είναι για σήμερα 90 πλειστηριασμοί, όμως μόνο για 5 περιπτώσεις υπάρχει οριστικοποιημένη λίστα συμμετοχών. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένα ακίνητο στην Αλεόμανδρα της Μυκόνου εμβαδού 192 τμ, που βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς τις 535 χιλιάδες ευρώ με επισπεύδουσα την Eurobank.

    Οι στολές Σαρακατσάνας

    Σύμφωνα με την έκθεση κατάσχεσης για τον πλειστηριασμό που διενεργεί η Ούλα Λόστ κατά της Αντιγόνης Παπαλέξη, περιλαμβάνονται και δύο παραδοσιακές φορεσιές.

    Όπως περιγράφει η έκθεση:

    -παραδοσιακή στολή Σαρακατσάνας, παλαιότητας πέραν των 100 ετών, αποτελούμενη από δύο μανίκια υφαντά και τμήμα αυτών από βαμβακερό ύφασμα, με διακοσμητικά κουμπιά χρώματος χρυσού, ένα μεσοφόρι βαμβακερό με κέντημα χρώματος βυσσινί και μαύρου στο πάνω μέρος αυτού και στα μανίκια, μία φούστα κι ένα γιλέκο υφαντά και ενωμένα χρώματος μαύρου με χρυσές υφαντές λεπτομέρειες, μία ποδιά χρώματος μαύρου υφαντή με χρυσές υφαντές λεπτομέρειες, μία ζώνη δερμάτινη με μεταλλική πόρπη και διακοσμημένη ολόγυρα με μεταλλικά στοιχεία. Εκτιμήθηκε στο ποσό των 9.600 ευρώ, η οποία αποτελεί και την εμπορική της αξία. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζονται τα 2/3 της ανωτέρω εκτιμηθείσας αξίας, ήτοι το ποσό των 6.400 ευρώ.

    -παραδοσιακή στολή, παλαιότητας πέραν των 100 ετών, χρώματος βυσσινί, αποτελούμενη από μία βράκα, ένα γιλέκο, κεντημένα αμφότερα με χρυσή κλωστή. Εκτιμήθηκε στο ποσό των 4.800 ευρώ, η οποία αποτελεί και την εμπορική της αξία. Τιμή πρώτης προσφοράς ορίζονται τα 2/3 της ανωτέρω εκτιμηθείσας αξίας, ήτοι το ποσό των 3.200 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης

    Χτυπάει το ηλεκτρονικό «σφυρί» για Κώστα Πεντεδέκα, Σπύρο Παζαρόπουλο και Παρασάγκα ΑΕ

    Παρασάγκας: Δεν εμφανίστηκαν πλειοδότες για τις 7 βίλες στη Μύκονο – Ανάρπαστες οι θέσεις πάρκινγκ

    Γουλανδρής: Πουλήθηκαν τα τρία «παλάτια» στη Βασιλέως Γεωργίου έναντι €15 εκατ.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ