• Business

    Γρ. Αντωνιάδης (Ελαΐς Unilever): «Θα ενισχύσουμε την παραγωγή στη χώρα»

    Αντωνιάδης

    Γρηγόρης Αντωνιάδης Σύμβουλος επιχειρήσεων, Πρόεδρος του ΣΔΕ και του ΣΕΒΙΤΕΛ


    Κανονικά θα συνεχιστεί η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς με τα προϊόντα της Ελαΐς, έως ότου ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους στην KKR, το επενδυτικό fund που πλειοδότησε στο σχετικό διαγωνισμό που διενήργησε η Unilever. Η αλλαγή σκυτάλης θα γίνει με την εταιρεία σε λειτουργία και δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα, διαβεβαιώνουν καλά πληροφορημένες πηγές και εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την επόμενη μέρα.Η μεταβίβαση των προϊόντων θα ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές πρόκειται για ένα σύνθετο και πολύπλοκο deal που περιλαμβάνει δραστηριότητες της Unilever σε 66 χώρες.

    Από την άλλη πλευρά, το εργοστάσιο στην περιοχή του Ρέντη θα διατηρήσει τον στρατηγικό χαρακτήρα του, μετά και τη μεταφορά της γραμμής παραγωγής υγρών απορρυπαντικών από την Ιταλία, όπως το Skip και το ΟΜΟ. Η μεταφορά υπολογίζεται πως θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2018, και η νέα γραμμή αναμένεται να παράγει περίπου 10.000 τόνους απορρυπαντικά το χρόνο, που σήμερα εισάγονται από την γειτονική χώρα.

    «Με τον τρόπο αυτό διατηρούμε τον στρατηγικό χαρακτήρα του εργοστασίου στο Ρέντη. Με τη μεταφορά της παραγωγής απορρυπαντικών υποστηρίξαμε τη μονάδα μας στο Ρέντη. Η παραγωγή θα γίνει εντός της Ελλάδας από ελληνικά χέρια», σημειώνει στο mononews.gr o αντιπρόεδρος και σύμβουλος επικοινωνίας της Ελαΐς Unilever, Γρηγόρης Αντωνιάδης.

    Υπενθυμίζεται ότι η KKR συμφώνησε με την Unilever για την εξαγορά από τη δεύτερη έναντι 6,83 δισ. ευρώ όλων των δραστηριοτήτων της πρώτης στα προϊόντα επάλειψης παγκοσμίως με εξαίρεση αυτές στη Νότια Αφρική.

    Στο πλαίσιο αυτό, στο αμερικάνικο fund θα περάσουν η παραγωγή του ελαιολάδου «Αλτις» και των σπορελαίων, το εργοστάσιο της εταιρείας επί της οδού Πειραιώς στο Νέο Φάληρο, μαζί με τον μηχανολογικό εξοπλισμό και τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού και οι μαργαρίνες Flora, «Αλτις», Becel ProActiv, Super Fresco και «Βιτάμ».

    Να σημειωθεί πως εντός του 2018 η παραγωγή των μαργαρινών που σήμερα γίνεται στο έτερο εργοστάσιο της Unilever στην περιοχή του Ρέντη θα μεταφερθεί στο εργοστάσιο της οδού Πειραιώς ενώ όσον αφορά στη συμφωνία με την ΔΕΛΤΑ για την παραγωγή του Becel ProActiv, θα συνεχισθεί για όσο διάστημα προβλέπει η συμφωνία (τριετής) που είχε συναφθεί με τη Unilever το φθινόπωρο του 2016.

    Αντωνιάδης
    Γρηγόρης Αντωνιάδης Σύμβουλος επιχειρήσεων, Πρόεδρος του ΣΔΕ και του ΣΕΒΙΤΕΛ

    Κανονικά θα συνεχιστεί και η υπόλοιπη δραστηριότητα στο εργοστάσιο της εταιρείας στου Ρέντη σε ό,τι αφορά την παραγωγή της χλωρίνης Klinex.

    Σε λειτουργία κανονικά παραμένουν και η μονάδα παραγωγής τοματοειδών στη Γαστούνη Ηλείας, καθώς και η παραγωγή παγωτών στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό.

    Η διαδικασία της μεταβίβασης του εργοστασίου της «Ελαΐς» που μετράει 97 χρόνια ζωής αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του τρίτου τριμήνου του 2018.

    Να σημειωθεί ότι η KKR ιδρύθηκε το 1976 και εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Σήμερα, η εταιρεία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας 150 δισ. δολ. και το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 113 εταιρείες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποκλειστικό: Ραγδαίες εξελίξεις με την επένδυση στο Ελληνικό: Υπογράφεται το τελικό σχέδιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Έπεσαν» και τυπικά οι υπογραφές για το 67% των μετοχών ΟΛΘ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σε Γερμανό και Κάτσο το 12,8% της Lamda Development



    ΣΧΟΛΙΑ