• Business

    Γιουβέντους: Βουτιά της μετοχής έως 13% με φόντο τη βαριά καμπάνα

    • Bloomberg

    Αντρέα Ανιέλι


    Οι μετοχές της Γιουβέντους κατρακύλησαν στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, μετά την βαριά καμπάνα που επέβαλε η ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην ομάδα της οικογένειας του δισεκατομμυριούχου Agnelli, αφαιρώντας της 15 βαθμούς για την υπόθεση με τα ψευδή λογιστικά στοιχεία.

    Συγκεκριμένα, η μετοχή του ποδοσφαιρικού συλλόγου υποχώρησε έως και 13%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση από τον Απρίλιο του 2021. Στη συνέχεια οι απώλειες περιορίστηκαν.

    Το ιταλικό αθλητικό δικαστήριο επέβαλε ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών στην ομάδα όπως ανακοίνωσε η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FIGC), γεγονός που καθιστά πολύ δύσκολο για την Γιουβέντους να προκριθεί σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως το Champions League.

    Η Γιουβέντους κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε λογιστικά «τρικ» για να εξωραΐσει τους λογαριασμούς της. Η ομάδα έχει αρνηθεί οποιαδήποτε αδικοπραγία και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση, ανέφερε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του.

    Juventus Shares Under Pressure | Stock hovering near 2017 levels on on-field and legal challenges
    Η μετοχή της ομάδας κινείται κοντά στα επίπεδα του 2017

    Η απόφαση περιλαμβάνει επίσης προσωρινή απαγόρευση σε 11 κορυφαία στελέχη της Γιουβέντους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Andrea Agnelli.

    Ο Agnelli και όλο το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας παραιτήθηκαν τον Νοέμβριο. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί και από διευθυντής στην οικογενειακή επενδυτική εταιρεία Exor NV και στην αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis NV.

    Οι προκαταρκτικές ακροάσεις για την υπόθεση της Γιουβέντους έχουν οριστεί για τις 27 Μαρτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο σύλλογος είπε ότι οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν εναντίον του είναι αβάσιμες.

    Διαβάστε ακόμη:

    Γιουβέντους: Παραιτήθηκε σύσσωμο το ΔΣ της ομάδας



    ΣΧΟΛΙΑ