• Business

    Γιώργος Στάσσης (ΔΕΗ): Στόχος EBITDA 1,2 δισ. το 2023 – Συνεχίζουμε τις επενδύσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό

    Γιώργος Στάσσης. CEO της ΔΕΗ

    Γιώργος Στάσσης. CEO της ΔΕΗ


    Στο ασταθές περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην ενεργειακή αγορά το 2022, η ρευστότητα της ΔΕΗ λειτούργησε σαν ασπίδα προστασίας, τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, Γιώργος Στάσσης, μιλώντας κατά την έναρξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας.

    «Παρά τη μεγάλη άνοδο του πληθωρισμού δεν αντιμετωπίζουμε σημαντικές επιπτώσεις στο επενδυτικό μας πλάνο και στο κόστος δανεισμού», καθώς η εταιρεία, όπως είπε, «είχε ενσωματώσει ένα επαρκές περιθώριο στα μεγέθη του επενδυτικού της σχεδίου, ενώ όπως τόνισε, μεγάλο μέρος του δανειακού χαρτοφυλακίου της εταιρείας είναι σε σταθερά επιτόκια».

    Επίσης, πρόσθεσε ότι λόγω της εμπιστοσύνης στο σχέδιο μετασχηματισμού που η εταιρεία υλοποιεί, η διοίκηση προχώρησε στην υλοποίηση του τρέχοντος προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, καθώς όπως τόνισε ο κ. Στάσσης «η επένδυση στη μετοχή μας είναι η καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε».

    «Μετά από ένα έτος γεμάτο προκλήσεις συνεχίζουμε αποφασιστικά την υλοποίηση του πλάνου μετασχηματισμού της ΔΕΗ με επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με απώτερο στόχο τη μετατροπή της ΔΕΗ σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Ν.Α. Ευρώπη».

    Για το 2023 τόνισε, ότι αναμένει EBΙTDA κοντά στα 1,2 δισ. ευρώ και ότι θα τηρήσει τη δέσμευση για διανομή μερίσματος το 2024 με βάση τα  κέρδη του 2023.

    Η κερδοφορία του 2022 δεν έχει επηρεαστεί από τα ρυθμιστικά μέτρα που λήφθηκαν κατά την ενεργειακή κρίση, τόνισε ο κ. Στάσσης, καταδεικνύοντας την ανθεκτικότητα των αποτελεσμάτων της εταιρείας λόγω της καθετοποιημένης της θέσης.

    Στα ορόσημα της χρονιάς που πέρασε ανέφερε τη συμφωνία με την Enel στη Ρουμανία, τη σύσταση της εταιρείας Hellenic Hydrogen με δραστηριότητα στο πράσινο υδρογόνο, τις συμφωνίες για αγορά έργων ΑΠΕ που ενίσχυσαν το χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ κατά 160 MW, την έναρξη κατασκευής 5 φωτοβολταϊκών με την RWE, άνω των 200 MW στη Δυτική Μακεδονία.

    Διαβάστε επίσης:

    JP Morgan: Αυξάνει τις τιμές στόχους στις τράπεζες – Τα νέα top picks

    Μετά τις προγραμματικές η επενδυτική βαθμίδα – Το κλειδί στα χέρια της Scope στις 4 Αυγούστου

    Moda Bagno: Μόνο ο Νίκος Βαρβέρης… πληρώνεται από το Δ.Σ.! – Δεν θεωρεί αναγκαία, λέει, την Επιτροπή Αμοιβών



    ΣΧΟΛΙΑ