• Business

    Γιώργος Προβόπουλος στο Bloomberg: «Να μπει τέλος στην οικογενειοκρατία στη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ»

    Προβόπουλος

    Γιώργος Προβόπουλος. πρώην Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος


    Θέση στον πόλεμο για την ηγεσία της ΕΛΛΑΚΤΩΡ παίρνει, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, ο οποίος αποτελεί την επιλογή των αδελφών Αναστάσιου και Δημήτρη Καλλιτσάντση για να τοποθετηθεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

    Ο κ. Προβόπουλος, αναφέρει το Bloomberg, ο οποίος ως διοικητής της ΤτΕ επέβλεπε την ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, θα μπορούσε να βρεθεί να προεδρεύει της μεγαλύτερης ελληνικής κατασκευαστικής κατά την αναδιάρθρωσή της έως τα τέλη της εβδομάδας.

    Ο Πρόεδρος της εταιρείας Αναστάσιος Καλλιτσάντσης παραιτήθηκε στις 13 Ιουνίου για να ξεκινήσει μια εκστρατεία αντικατάστασης της τρέχουσας διοίκησης με νέα μέλη, με τον εαυτό του να αναλαμβάνει διευθύνων σύμβουλος και τον Γ. Προβόπουλο μη εκτελεστικός Πρόεδρος.

    “Σκοπός είναι να αλλάξει όλη η εταιρική διακυβέρνηση, που σήμερα λειτουργεί με παρωχημένα ελληνικά πρότυπα οικογενειοκρατίας”, δήλωσε σε συνέντευξη ο Γ. Προβόπουλος από την Αθήνα.

    “Εάν το πλαίσιο διακυβέρνησης δεν αλλάξει θεμελιωδώς, η εταιρεία είναι καταδικασμένη σε πολυετή στασιμότητα”, δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος. “Προκαλεί έκπληξη που ενώ ο τραπεζικός κλάδος ανέλαβε ηγετικό ρόλο στη μεταμόρφωσή του εαυτού του, δεν συνέβη το ίδιο στον τομέα των επιχειρήσεων. Είναι ώρα ο επιχειρηματικός τομέας, στο σύνολό του, να ενσωματώσει αρχές ορθής διακυβέρνησης”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρή μάχη για τον έλεγχο στον Ελλάκτωρα: Κούτρας σε Προβόπουλο «Δεν θα διοικήσεις εσύ που χρεοκόπησες την χώρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στην αντεπίθεση ο Αν. Καλλιτσάντσης – «Ο Μπόμπολας και ο Κούτρας παραπλανούν με επιλεκτικά στοιχεία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι απαντά η Ελλάκτωρ στις καταγγελίες Καλλιτσάντση



    ΣΧΟΛΙΑ