• Business

    Γιώργος Προκοπίου για Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Πολύ θετική εξέλιξη, χρειάζεται πολλή δουλειά

    Εμπλοκή με το θέμα της μεταβίβασης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου


    Ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου ανακηρύχθηκε πλειοδότης και στους δύο διαγωνισμούς για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

    «Πράγματι οι εταιρείες που εκπροσωπούμε είναι οι πλειοδότες των διεξαχθέντων διαγωνισμών. Η ταχεία αδειοδότηση των σχεδιαζομένων χρήσεων θα είναι καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη και χρειάζεται πολλή δουλειά απ’ όλους».

    Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιώργος Προκοπίου, επιβεβαιώνοντας το αποτέλεσμα των δύο διαγωνισμών που ολοκληρώθηκαν σήμερα.

    Όπως μετέδωσε πρώτο το mononews.gr, o πανίσχυρος εφοπλιστής είναι ο πλειοδότης για τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ με 37 εκατ. ευρώ (περιοχή 5ης δεξαμενής) και με 25 εκατ. ευρώ στον διαγωνισμό της ειδικής διαχείρισης για το στρατιωτικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

    Ο Έλληνας πλοιοκτήτης προσέφερε 25,2 εκατ. στον διαγωνισμό του Ειδικού Διαχειριστή, έναντι 22,1 εκατ. της Pyletech και, όπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές, προχώρησε σε αυτή την κίνηση «για τo καλό της χώρας».

    Υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο διαγωνισμό τον περασμένο Δεκέμβριο η προσφορά των θυγατρικών του ομίλου North Star, Pyletech Shipyards και Pyletech Industries συμφερόντων του Θεόφιλου Πριόβολου, ύψους 15,1 εκατ. ευρώ για τα ΕΝΑΕ είχε κριθεί από το συμβούλιο πιστωτών, ως χαμηλή.

    Διαβάστε ακόμα:

    Στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά



    ΣΧΟΛΙΑ