• Business

    «Άρωμα γυναίκας» στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης – Ανέλαβε η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

    • NewsRoom

    Stacey Cunningham


    Σε νέα εποχή μπαίνει το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE) αποκτώντας την πρώτη γυναίκα πρόεδρο στα 226 χρόνια λειτουργίας του.

    Η 43χρονη Στέισι Κάνιγχαμ, που μέχρι πρότινος ήταν COO του Χρηματιστηρίου, θα παραλάβει τη σκυτάλη την Παρασκευή από τον Τομ Φάρλεϊ, το δεύτερο νεότερο άτομο που ανέλαβε ποτέ πρόεδρος του χρηματιστηρίου πριν από τέσσερα χρόνια και τώρα τίθεται επικεφαλής μίας εταιρείας εξαγορών ειδικού σκοπού, την οποία στηρίζει το hedge fund “Third Point” του μεγαλοεπενδυτή Ντάνιελ Λεμπ.

    Η Κάνιγχαμ βρίσκεται στο NYSE από το 2012. Με την τοποθέτησή της στη θέση του προέδρου, δύο πλέον από τα σημαντικότερα χρηματιστήρια του πλανήτη θα έχουν στο τιμόνι τους γυναίκα, αφού από το 2017 επικεφαλής του Nasdaq είναι η Αντίνα Φρίντμαν.

    Όπως τονίζει η Wall Street Journal, ο διορισμός της Κάνιγχαμ έρχεται μετά την άνοδο του κινήματος #MeToo στη Wall Street και την ανακοίνωση ότι ένα άγαλμα σύμβολο του φεμινισμού, το «Ατρόμητο Κορίτσι» , θα τοποθετηθεί μπροστά από το χρηματιστήριο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε αρνητικό έδαφος έστειλε το Χρηματιστήριο η νέα εκτίμηση για μειωμένη ανάπτυξη το 2018

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Beta: Ξανά στα χαμηλά το Χρηματιστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σπ. Θεοδωρόπουλος στο mononews.gr: Τι απαντά για ενδεχόμενο deal με Mondelez – Τι λέει για την είσοδο της Chipita στο Χρηματιστήριο



    ΣΧΟΛΙΑ