• Business

    Γιατί η Credit Suisse στηρίζει τη μετοχή του ΟΠΑΠ

    Kamil Ziegler. Εκτελεστικός πρόεδρος ΟΠΑΠ.


    Η ελβετική τράπεζα Credit Suisse αύξησε την τιμή-στόχο του ΟΠΑΠ στα 8,3 ευρώ ανά μετοχή, από τα 7,93 ευρώ που ήταν προηγουμένως. Στην ανάλυσή του ο διεθνής οίκος υποστηρίζει ότι ο τίτλος του οργανισμού αποτελεί αγοραστική ευκαιρία, όπως προκύπτει από τα θεμελιώδη μεγέθη του.

    Η Credit Suisse προβλέπει και πιθανό upside από την μικρότερη του αναμενόμενου φορολογική επιβάρυνση. Ακόμα, δήλωσε πως παρακολουθεί στενά το θέμα της τεχνολογίας VLT που θέλει να εισάγει ο ΟΠΑΠ, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο τίτλος είναι “υπερπουλημένος”, ενώ ταυτόχρονα, η πληρωμή μερίσματος της τάξεως των 0,57 ευρώ ανά μετοχή στις 29 Ιουνίου, θα περιορίσει το ρίσκο να καταγράψει πτώση, ένα ρίσκο που έχει να κάνει με την έξοδο του τίτλου από το Stoxx Europe 600 στις 20 Ιουνίου.

    Να σημειωθεί πως η τιμή της μετοχής του ΟΠΑΠ διαπραγματευόταν το μεσημέρι της Πέμπτης στα 6,68 ευρώ ανά μετοχή, καταγράφοντας άνοδο της τάξεως του 0,91%, ενώ το περιθώριο ανόδου, σύμφωνα με τη νέα τιμή-στόχο που έδωσε η Credit Suisse, ανέρχεται στο 24%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/avgenopoulos-ti-apanta-stis-dilosis-peri-forodiafigis/54087

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/stilonoun-ta-podia-oi-ergazomeni-sta-limania-ipo-katalipsi-ktirio-tou-olp/53864

     



    ΣΧΟΛΙΑ