• Business

    Γιάννης Μίχος: Τι βλέπει στο hospitality η Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Σε μία ακόμα εξαγορά στον κλάδο του hospitality προχώρησε η εταιρεία πληροφορικής Epsilon Net, την τέταρτη μέσα σε διάστημα περίπου οκτώ μηνών, κάτι που αναδεικνύει το στρατηγικό πλάνο και την πίστη του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχου στον συγκεκριμένο τομέα.

    Συγκεκριμένα η Epsilon Net ανακοίνωσε την εξαγορά του 60% της «Netera», εταιρείας που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην ανάπτυξη και παροχή εξειδικευμένων λύσεων πληροφορικής για επιχειρήσεις του ξενοδοχειακού τομέα, έναντι 700.000 ευρώ.

    Συνολικά, από τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν και η Epsilon Net γνωστοποίησε μέσω τριών εξαγορών ότι μπαίνει δυναμικά στον κλάδο του hospitality, μέχρι και τώρα που ανακοίνωσε την τελευταία της επένδυση, έχει βγάλει από τα ταμεία της κάτι περισσότερο από 1,1 εκατ. ευρώ. Ποσό που φαντάζει σχετικά μικρό, αν αναλογιστεί κανείς ότι κάνουμε λόγο για τέσσερις εξαγορές στον συγκεκριμένο κλάδο μέσα σε κάτι λιγότερο από οκτώ μήνες. Όταν μάλιστα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2022, εμφανίζει τζίρο 75,1 εκατ. ευρώ και EBITDA 25,05 εκατ. ευρώ.

    Όπως αναφέρουν καλά ενημερωμένες πηγές, στον κλάδο του hospitality υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες ενώ είναι μια αγορά που αναπτύσσεται ταχύτητα και μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα στην Epsilon Net. Όπως είχε παραδεχθεί άλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μίχος σε ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας πριν από περίπου δύο εβδομάδες, η Epsilon από τα…πρώτα της βήματα, υπήρξε εταιρεία που επικεντρώνεται στις εξαγορές και θα συνεχίσει να το κάνει.

    Φιλοσοφία αλλά και προτεραιότητα της εταιρείας είναι να επιτύχει οργανική ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, και αυτό θα γίνει μέσω εξαγορών και επενδύσεων αλλά και μέσω ανάπτυξης νέων τεχνολογιών.

    Μέσα από τις επενδύσεις στον κλάδο του hospitality η εταιρεία επιδιώκει την ανάπτυξη συνεχώς νέων προϊόντων και υπηρεσιών για την δημιουργία ενός συνολικού πακέτου, «all in one solution», που στοχεύει στην οργάνωση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάθε μεγέθους μονάδας του ξενοδοχειακού τομέα. Στόχος του Γιάννη Μίχου είναι η Epsilon Net να αποτελέσει την κορυφαία επιλογή των ελληνικών επιχειρήσεων στο τομέα του τουρισμού και παράλληλα να επιταχύνει σταδιακά τη δυνατότητα δημιουργίας νέων εμπορικών & στρατηγικών συνεργασιών στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

    Η Νetera και οι εξαγορές της Epsilon Net στον κλάδο του hospitality

    Η Epsilon Net έχει ήδη μεγαλώσει το αποτύπωμά της στον κλάδο του hospitality προχωρώντας σε σημαντικές εξαγορές, θέλοντας να αναπτύξει  το πακέτο, “all in one solution”.

    Συγκεκριμένα η εταιρεία έχει προχωρήσει στην εξαγορά του 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων Channel Manager για ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα.

    Επίσης απέκτησε το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ, η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη συστημάτων On line κρατήσεων (booking engine) για ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloud Ltd», στρατηγικού διανομέα της BookOnlineNow στο εξωτερικό, έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

    Τελευταίο «άνοιγμα» του Γιάννη Μίχου αποτελεί η Netera, της οποία εξαγόρασε το 60% έναντι 700.000 ευρώ, τίμημα που αποτελεί το μεγαλύτερο που έχει ξοδέψει η Epsilon Net μέχρι στιγμής για εξαγορά εταιρείας στον συγκεκριμένο κλάδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιάννης Μίχος: Με νέες εξαγορές συνεχίζεται το success story της Epsilon Net

    Γιάννης Μίχος (Epsilon Net): Το business plan, οι εξαγορές και τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης



    ΣΧΟΛΙΑ