• Business

    Γιάννης Μίχος: Με νέες εξαγορές συνεχίζεται το success story της Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net

    Ιωάννης Μίχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Epsilon Net


    Πρόβλεψη για αύξηση εσόδων ακόμα και 50% είχε κάνει προ μερικών μηνών ο πρόεδρος και CEO της Epsilon Net κ. Γιάννης Μίχος, αναφερόμενος στη χρήση του 2022. Και επαληθεύθηκε.

    Η εταιρεία, η οποία ξεκίνησε το 1999 και πλέον χαρακτηρίζεται ως μία από τις μεγαλύτερες στον χώρο της πληροφορικής στην Ελλάδα, εκτόξευσε τον τζίρο της κατά 50% το 2022, με τα EBITDA να καταγράφουν αύξηση της τάξης του 66% και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων στα 18,3 εκατ. ευρώ μια αύξηση του 70%.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που δημοσίευσε χθες η Epsilon Net του βορειοελλαδίτη επιχειρηματία Γιάννη Μίχου, εμφάνισε κύκλο εργασιών το 2022 στα 75,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 49% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, ενώ τα EBITDA ανήλθαν στα 25,05 εκατ. ευρώ έναντι 15,09 εκ. ευρώ το 2021. Με την αγορά μάλιστα χθες να… επιβραβεύει την εταιρεία, αφού η μετοχή έκλεισε σήμερα στα 7,58 ευρώ, με άνοδο 2,71% και με κεφαλαιοποίηση στα 410 εκατ. ευρώ.

    Άλλωστε και η πορεία της Epsilon Net τα τελευταία χρόνια αυτό δείχνει. Μια εταιρεία που συνεχώς αναπτύσσεται αποτελώντας έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους λογισμικού για επιχειρήσεις στην Ελλάδα, κάτι που αποτυπώνεται και από την διαρκώς ανοδική πορεία της μετοχής.

    Αν υπολογίσουμε ότι, όταν η εταιρεία εισήλθε στις 15 Ιουλίου του 2020 στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η προσαρμοσμένη τιμή της μετοχής εκκινούσε από τα 0,63 ευρώ, αυτό σημαίνει ότι με χθεσινό κλείσιμο στα 7,4 ευρώ, το «χαρτί» έχει καταγράψει ράλι… 1103,17% μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια. Με την αγορά μάλιστα να εκτιμά ότι υπάρχει περιθώριο μεγαλύτερης ανόδου, καθώς η ζήτηση για τεχνολογικά προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής θα συνεχίσει να κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα.

    Η στρατηγική της εταιρείας

    Σύμφωνα με την διοίκηση το 2023 αναμένεται να αποτελέσει ακόμα ένα έτος ανάπτυξης για την Epsilon Net, με τις εταιρείες του Ομίλου να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει και το 2023 τη στρατηγική εξαγορών που εφάρμοσε το 2022.

    Η διαρκής αναπτυξιακή πορεία και τα οικονομικά αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την ορθή στρατηγική που ακολουθεί ο κ. Γιάννης Μίχος. Η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στον επενδυτικό της σχεδιασμό, ενώ κοιτάει και έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν την χρηματοδότηση του ψηφιακού μετασχηματισμού του ιδιωτικού τομέα, με το ενδιαφέρον να στρέφεται κυρίως σε εταιρείες στο Business Software και σε ειδικούς τομείς του Fintech.

    Σημαντικό επίτευγμα για το 2022 αποτέλεσε και η περαιτέρω αύξηση της ενεργής εγκατεστημένης πελατειακής βάσης, με περισσότερους από 132.000 πελάτες.

    Επίσης σημαντικό ρόλο στην πορεία της προς την ανάπτυξη το 2023 αναμένεται να αποτελέσει η συνέχιση της πορείας του «Epsilon SMARΤ», την αξιοποίηση της ηγετικής θέσης του Ομίλου στις εφαρμογές PAYROLL / HRMS σε σχέση με την «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας», ενώ εξέχουσα θέση για τον Όμιλο έχει η έναρξη υλοποίησης της στρατηγικής συνεργασίας με την Εθνική Τράπεζα.

    Έχοντας τα παραπάνω ως βασικό μέλημα, ο Όμιλος αναμένει το 2023 να είναι μία ακόμα «δυνατή» χρονιά και η εκτίμηση είναι ότι έχει ξεκινήσει ήδη ένας νέος αναπτυξιακός κύκλος για την περίοδο 2023-2025.

    Σημαντικές εξαγορές το 2022

    Μέσα στο 2022, η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές εξαγορές επενδυτικές συμφωνίες, αυξάνοντας τη θέση της στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.

    Στις 10 Ιανουαρίου του 2022 απέκτησε το 100% της εταιρίας EPSILON CSA Α.Ε, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ τρεις μήνες αργότερα η μητρική εταιρεία εξαγόρασε το 51% της DIGITAL 4U, με το ποσοστό της Epsilon Net να αυξάνεται στο 60% μετά από απόφαση της ΓΣ της Digital λίγες ημέρες αργότερα.

    Επίσης η Epsilon Net προχώρησε στην εξαγορά του 60% της TaxHeaven έναντι 1,68 εκατ. ευρώ, ενώ έκανε σημαντικό άνοιγμα στο hospitality. Συγκεκριμένα εξαγόρασε 70% του μετοχικού κεφαλαίου της αγγλικής εταιρίας «Hotel Availabilities Ltd» έναντι του ποσού των 98.000 ευρώ, το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της ελληνικής εταιρίας «BookOnlineNow IKE» έναντι του ποσού των 220.000 ευρώ και το 55% της κυπριακής εταιρίας «HotelonCloud Ltd», στρατηγικού διανομέα της «BookOnlineNow» στο εξωτερικό, έναντι του ποσού των 180.000 ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    Epsilon Net: Προβλέψεις για αύξηση εσόδων κατά 50% το 2022



    ΣΧΟΛΙΑ