• Business

    Γιάννης Κοπανάκης (ΔΕΗ): Στα 2,2 δισ. οι επενδύσεις για την απολιγνιτοποίηση και 900 νέες μόνιμες θέσεις εργασίας

    Ιωάννης Κοπανάκης Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ


    Πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης θα έχει η ΔΕΗ, σημείωσε σήμερα πριν από λίγο ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Γιάννης Κοπανάκης.

    O κ. Γιάννης Κοπανάκης, μιλώντας στο συνέδριο «Η Ελληνική Οικονομία μπροστά στην Πρόκληση της Βιώσιμης Ανάπτυξης» που διοργανώνεται από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) και την Vertical Solutions SA, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης και το World Energy Council Greece και υπό την τιμητική αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, τόνισε ότι η ΔΕΗ προγραμματίζει επενδύσεις ύψους 2,2 δισ. ευρώ, οι οποίες αναμένεται να δημιουργήσουν 900 μόνιμες θέσεις εργασίας και 3.000 προσωρινές κατά την εκτέλεση των έργων.

    Οι νέες επενδύσεις αφορούν τη δημιουργία μεγάλων φωτοβολταϊκών ισχύος 2,4 MW, έργα αποθήκευσης με αντλησιοταμίευση και μπαταρίες και έργα παραγωγής υδρογόνου αλλά και τη δημιουργία νέου συστήματος τηλεθέρμανσης.



    ΣΧΟΛΙΑ