• Business

    Για ρεβεγιόν στα ακριβά ξενοδοχεία ετοιμάζονται οι Αθηναίοι – Οι τιμές, οι προσφορές και οι αντιδράσεις

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Κλείνουν θέσεις στα ακριβά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας οι Αθηναίοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν ακόμα και 3.000 ευρώ τη βραδιά, για να απολαύσουν το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Έτσι οι έχοντες μεν  την οικονομική άνεση,  «αποκλεισμένοι» δε, λόγω πανδημίας στον κλεινόν άστυ,  μακριά από τους προσφιλείς τους προορισμούς στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ξεγελούν την απαγόρευση μετακινήσεων, κλείνοντας δωμάτια και σουίτες  σε πολυτελή ξενοδοχεία όπως είναι το  Χίλτον, η Μεγάλη Βρετανία, το Athens Plaza.

    Ωστόσο θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως οι τιμές ξεκινούν από χαμηλά, από τα 142 ευρώ για 2 άτομα σε δωμάτιο του ξενοδοχείου Χίλτον και ανεβαίνουν ανάλογα με την κατηγορία δωματίου και φτάνουν και τις 3.000 ευρώ στην προεδρική σουίτα του Athens Plaza, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.

    Οι κρατήσεις είναι ήδη πολλές, διότι όσοι έχουν κλείσει δωμάτιο, μπορούν να δειπνήσουν την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα εστιατόρια των ξενοδοχείων και να γευτούν (με την αντίστοιχη χρέωση) εορταστικό μενού, απολαμβάνοντας την φωταγωγημένη, πλην έρημη από κίνηση Αθήνα, από τα ρουφ γκάρντεν των ξενοδοχείων.

    Την ίδια ώρα έχουν ξεκινήσει οι αντιδράσεις από την πλευρά των επιχειρηματιών εστίασης. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Γιώργος Καββαθάς σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε πως  προχώρησε σε καταγγελία προς τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς είχε την ηθική δέσμευση απέναντι στο κλάδο του.

    Ο κ. Καββαθάς ανέφερε ακόμα πως «Είναι διαφορετικό να προσφέρεις τις υπηρεσίες εστίασης σου σε κάποιους που ταξιδεύουν και δεν έχουν άλλη επιλογή καθώς τα εστιατόρια είναι κλειστά και άλλο να διαφημίζεις στους κατοίκους του νομού σου, γιατί σε αυτούς απευθύνεσαι, έλα να κάνεις ρεβεγιόν σε εμένα όταν οι υπόλοιποι είναι κλειστοί. Μπορεί να είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό».

    Να σημειωθεί ότι τα ξενοδοχεία πόλης είναι ανοικτά και η λειτουργία των εστιατορίων τους  αποκλειστικά για όσους διανυκτερεύουν σε αυτά, είναι απόλυτα νόμιμη.

    Πηγές της ξενοδοχειακής αγοράς σχολιάζουν στο mononews.gr πως «κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα εκεί που δεν υπάρχει…τα εστιατόρια στα ξενοδοχεία θα λειτουργήσουν ως τις 10 το βράδυ και σύμφωνα με όσα προβλέπουν τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα».

    Να σημειωθεί ότι σήμερα στην Αθήνα είναι ανοικτά γύρω στα 80 ξενοδοχεία, τα περισσότερα εξ αυτών έχουν επιλέξει να μην προσφέρουν υπηρεσίες εστιατορίου.

    Τον χορό με το ρεβεγιόν στην εποχή του lockdown  έκανε το Χίλτον με εορταστική προσφορά από τα 142 ευρώ για δύο άτομα.

    Στην ανακοίνωση του ενημέρωνε χαρακτηριστικά πως: «Το Hilton Αθηνών έχει μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να μπείτε σε εορταστικό κλίμα: μια «απόδραση» εντός Αθηνών που περιλαμβάνει μία διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο, πρωινό στο Βυζαντινό και γεύμα ή δείπνο 3 πιάτων στο Galaxy από την εκπληκτική τιμή των €142 για δύο άτομα!

    Το Galaxy από την Παρασκευή  18 Δεκεμβρίου θα είναι ανοιχτό από τη 1 το μεσημέρι έως  τις 10  το βράδυ και θα σερβίρει μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο στους διαμένοντες στο ξενοδοχείο. Το μενού επιμελείται  ο executive chef Κώστας Αθανασίου.

    «Η εκπληκτική προσφορά διαμονής με ημιδιατροφή ισχύει έως τις 10 Ιανουαρίου 2021 και περιλαμβάνει ειδικές τιμές για σουίτες και για οικογένειες. Την Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, το ξενοδοχείο θα προσφέρει εορταστικό μενού στους διαμένοντες του ξενοδοχείου με επιπλέον χρέωση» όπως διευκρινίζει η ανακοίνωση. Ανοικτό είναι και το εστιατόριο Βυζαντινό του ξενοδοχείου. Ακόμα το Hilton ενημερώνει ότι εφαρμόζει προηγμένα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας με βάση το παγκόσμιο πρόγραμμα Hilton CleanStay για την καθαριότητα και την απολύμανση, που έχει καταρτιστεί σε συνεργασία με την Reckitt Benckiser, κατασκευαστή του Dettol, και τη Mayo Clinic.

    Αλλά και στην Πλατεία Συντάγματος, το Athens Plaza  έχει εορταστικές προσφορές που ξεκινούν από τα 150 ευρώ το άτομο και φτάνουν τις 3000 ευρώ για  διανυκτέρευση στην  διώροφη προεδρική σουίτα που φιλοξενεί 4 άτομα. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται και το εορταστικό δείπνο που σερβίρεται στο δωμάτιο ή στο Explorer’s Bar Bistro

    Από την πλευρά του το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία κάνει delivery  με τα εορταστικά μενού του και όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του:

     «Αυτές τις γιορτές το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία σας προσφέρει τη δυνατότητα να απολαύσετε µοναδικές γεύσεις στην άνεση του σπιτιού σας. Ο Executive Chef Αστέριος Κουστούδης και η εξαιρετική ομάδα των Chef, μέσω της νέας υπηρεσίας του ξενοδοχείου Let Us Do The Cooking, έχουν επιμεληθεί και δυο γιορτινά μενού, τα οποία θα είναι διαθέσιμα τις ημέρες των γιορτών.

    Το μενού των Χριστουγέννων περιλαμβάνει για κυρίως πιάτο, ψητή γαλοπούλα με την παραδοσιακή της γέμιση και τα συνοδευτικά της και το μενού της Πρωτοχρονιάς περιλαμβάνει ένα εξαιρετικό κομμάτι Prime rib με σάλτσες και γαρνιτούρες. Τα μενού περιλαμβάνουν και το ορεκτικό αλλά και εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο από τον βραβευμένο Γάλλο Pastry Chef Arnaud Larher και την ομάδα του ζαχαροπλαστείου του ιστορικού ξενοδοχείου.

    Η τιμή είναι 390 ευρώ για το μενού των Χριστουγέννων (για 6 άτομα) και  480 ευρώ για το μενού της Πρωτοχρονιάς (επίσης για 6 άτομα).

    «Το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία έχει φροντίσει να ζωντανέψει το πνεύμα των Χριστουγέννων και να μας ταξιδέψει» αναφέρει στην  ανακοίνωση της η εταιρεία  καθώς το ξενοδοχείο είναι ανοιχτό και φυσικά για την εξυπηρέτηση των πελατών λειτουργεί το εστιατόριο στο roof garden.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ