• Δελτία Τύπου

    3RD CORPORATE LAWYERS FORUM: Επιτακτική η μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο δικηγορικό επάγγελμα


    Στο 3RD CORPORATE LAWYERS FORUM – The legal toolkits in the digital Era, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου στο ξενοδοχείο N.J.V. Athens Plaza από την Palladian, με Scientific Partner τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΚΚΟΥΛΑ Α.Ε., οι ομιλητές σημείωσαν ότι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο δικηγορικό επάγγελμα είναι επιτακτική αφού βελτιώνει την παραγωγικότητα και αυξάνει το επίπεδο παροχής των υπηρεσιών που προσφέρει σε ένα άκρως σύνθετο οικονομικό περιβάλλον.

    Ο κ. Δημήτρης Κ. Βερβεσός, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι η ψηφιακή αναβάθμιση μπορεί να προσφέρει στον εκσυγχρονισμό του δικηγορικού επαγγέλματος. Ενώ σημείωσε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος από την εφαρμογή του GDPR και αναφέρθηκε στην σχετική εκπαίδευση που προσφέρει στα μέλη του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις νέες συνθήκες.

    Ο κ. Γρηγόρης Πελεκάνος, Senior Partner, της Μπάλλας – Πελεκάνος & Συνεργάτες Δικηγορική Εταιρεία, τόνισε την αναγκαιότητα χρήσης τεχνολογίας από τους νομικούς καθώς και την ουσιαστική διαχείριση της γνώσης και της πληροφορίας με σκοπό την ανάπτυξη της τεχνολογίας. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στις βάσεις δεδομένων και τα λογιστικά συστήματα τα οποία διευκολύνουν τους νομικούς και εξιδεικεύουν το αντικείμενο του κάθε γραφείου.

    Η κα Γιώτα Κρεμμύδα, Νομικός Σύμβουλος Ελλάδας, Αφρικής & Τουρκίας της Hewlett Packard Enterprise, στην παρουσίαση της υπογράμμισε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια πραγματικότητα με το νομικό τμήμα να χρησιμοποιεί εργαλεία για να παρέχει και να προμηθεύεται υπηρεσίες. Συγκεκριμένα, η κα Κρεμμυδά ανέφερε: «Οι δικηγόροι αναμένεται να μπορούν να χειρίζονται ψηφιακά εργαλεία, να αντλούν πληροφορίες ή/και να εργάζονται μέσα σε αυτά. Η χρήση χαρτιού ελαχιστοποιείται και αποθαρρύνεται. »

    Στη συνέχεια, η κα Αντιγόνη Δημοπούλου, Νομική Σύμβουλος της Παπαστράτος ΑΒΕΣ, θυγατρική της Philip Morris International, τόνισε την αναγκαιότητα για παροχή γρήγορων λύσεων μέσω της αυτοματοποίησης των διαδικασιών. Επιπλέον, ανέφερε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενημερώνεται ο κλάδος για τις τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς και τις εξελίξεις στο επιχειρηματικό τοπίο.

    Ο κ. Ιωάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε., κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του με τίτλο «Η διάχυση της γνώσης σε μια νομική υπηρεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία νομική υπηρεσία ή ένα δικηγορικό γραφείο δεν είναι μόνο επαγγελματικοί χώροι, αλλά και «εργαστήρια» παραγωγής γνώσης».

    Τέλος, η κα Τερψιχόρη Μαγδαληνού, Δικηγόρος – Εταίρος στη Δικηγορική Εταιρεία Σταυρόπουλος & Συνεργάτες, αναφέρθηκε στη χρήση των νέων τεχνολογιών και τις εφαρμογές ηλεκτρονικής δικαιοσύνης (e -Justice) και μεταξύ άλλων, στην ηλεκτρονική δικαιοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα, καταλήγοντας στα οφέλη μετάβασης σε αυτή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στις 29 Ιουνίου το 3ο Corporate Lawyers Forum



    ΣΧΟΛΙΑ