• Business

    Γερμανία: Σαμποτάζ στο δίκτυό τους κατήγγειλαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι

    • NewsRoom


    Σαμποτάζ κατήγγειλαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι στο δίκτυό τους στα βόρεια της Γερμανίας νωρίτερα σήμερα, την ώρα που διεξάγονται έρευνες για το συμβάν, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση ARD.

    Η Βρέμη, το Αμβούργο, η Κάτω Σαξονία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν επηρεάστηκαν, όπως έγραψαν οι σιδηρόδρομοι στο Twitter.

    Σύμφωνα με τη Deutsche Bahn, οι εκτεταμένες βλάβες προκλήθηκαν από δολιοφθορά σε καλώδια που είναι απαραίτητα για την κυκλοφορία των τρένων.  «Η Deutsche Bahn αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία των τρένων στον βορρά για σχεδόν τρεις ώρες σήμερα το πρωί», δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Presse-Agentur.

    Η εταιρεία ανέφερε πως τα προβλήματα οφείλονταν σε δυσλειτουργία του ψηφιακού ασύρματου συστήματος GSM-R (Global System for Mobile Communications – Rail). “Χρησιμοποιείται για την επικοινωνία μεταξύ των κέντρων ελέγχου, τα οποία ελέγχουν την κυκλοφορία των τρένων, και των τρένων και είναι επομένως απαραίτητο στοιχείο για την ομαλή κυκλοφορία των τρένων”, δήλωσε εκπρόσωπος της Deutsche Bahn.

    Η εταιρεία συνέστησε στους επιβάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Βερολίνου και Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και μεταξύ Βερολίνου και Βάδης-Βυρτεμβέργης ή Ελβετίας να χρησιμοποιούν συνδέσεις μέσω Ερφούρτης και Φρανκφούρτης/Μάιν.

    Τα τρένα ξεκίνησαν τελικά και πάλι, αλλά μέχρι τότε πολλοί επιβάτες είχαν εγκλωβιστεί για ώρες στους σταθμούς.

    Διαβάστε επίσης:

    Γέφυρα της Κριμαίας: Αποκαταστάθηκε η περιορισμένη κίνηση στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν

    Μετά το Ουκρανικό ο Έλον Μασκ προτείνει «λύση» και για το ζήτημα της Ταϊβάν – Αντιδράσεις στο νησί



    ΣΧΟΛΙΑ