• Διεθνής πολιτική

    Γέφυρα της Κριμαίας: Αποκαταστάθηκε η περιορισμένη κίνηση στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν

    • NewsRoom


    Αποκαταστάθηκε η περιορισμένη κίνηση των οχημάτων στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν από την πρωινή έκρηξη στη Γέφυρα της Κριμαίας ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Μεταφορών.

    Η Γέφυρα που ενώνει την Κριμαία με τη ρωσική ακτή υπέστη σοβαρές καταστροφές από την έκρηξη σε παγιδευμένο όχημα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Η έκρηξη προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά και την βύθιση ενός μέρους της γέφυρας.

    Η συγκεκριμένη γέφυρα μεταξύ της Θάλασσας του Αζόφ και του Εύξεινου Πόντου, ξεκινά από τις Ρωσικές ακτές και μέσω του νησιού Τούζλα κατευθύνεται στην Κριμαία. Πρόκειται για μια  υποδομή καίριας σημασίας για τη Ρωσία και σύμβολο της προσάρτησης της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

    Η γέφυρα κατασκευάστηκε με μεγάλο κόστος με εντολή του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για να συνδέσει την χερσόνησο που προσαρτήθηκε με το ρωσικό έδαφος, ενώ χρησιμεύει κυρίως για τη μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού για τον ρωσικό στρατό που επιχειρεί στην Ουκρανία.

    «Στις 06:07 ( τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

    Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική επιτροπή, δύο τμήματα της γέφυρας που χρησιμοποιούνται από τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί ζημιές. «Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η κυκλοφορία οχημάτων και τρένων στη γέφυρα έχει σταματήσει, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

    Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς στη γέφυρα της Κριμαίας σήμερα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

    Οι ρωσικές αντιτρομοκρατικές αρχές ανακοίνωσαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ότι φορτηγό εξερράγη στο οδικό τμήμα της γέφυρας, προκαλώντας φωτιά σε δεξαμενές καυσίμων ενός τρένου που κατευθυνόταν προς τη χερσόνησο της Κριμαίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Ρωσία: Νέος διοικητής των στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία ο στρατηγός Σουροβίκιν

    Ρωσία: Πώς θα συνεχίσει ο εφοδιασμός των ρωσικών δυνάμεων μετά την έκρηξη στη γέφυρα

    MED5: Κοινή δήλωση Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου και Μάλτας για το μεταναστευτικό



    ΣΧΟΛΙΑ