• Business

    Γεωργιάδης: Κατ’ εξαίρεση στα σούπερ μάρκετ είδη για το κρύο

    • NewsRoom
    Γεωργιάδης για ανεμβολίαστους: Αγορές με click-away για όσους δεν θέλουν rapid test

    Άδωνις Γεωργιάδης


    Σήμερα αναμένεται η σχετική ΦΕΚ

    Με ΦΕΚ, η οποία αναμένεται να εκδοθεί εντός της σημερινής ημέρας, εξασφαλίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ότι, κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται στα σουπερμάρκετ η πώληση ειδών που προστατεύουν από το κρύο.

    Η εν λόγω απόφαση ελήφθη με αφορμή το νέο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα μας μέσα στις επόμενες ώρες και ανακοινώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε το βράδυ της Δευτέρας στο Blue Sky.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε συγκεκριμένα πως θα βγει η ΦΕΚ, εν όψει των κρύων ημερών, που θα επιτρέπει την πώληση σε σουπερμάρκετ προϊόντων όπως κουβέρτες, θερμαντικά σώματα και οτιδήποτε άλλο προστατεύει από το κρύο.

    Πριν λίγες ημέρες αποφασίστηκε, λόγω των κλειστών καταστημάτων, να απαγορευτεί η πώληση προϊόντων που δεν είναι πρώτης ανάγκης στα σουπερμάρκετ, ωστόσο, κατ’ εξαίρεση όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, θα δοθεί η άδεια να πωλούνται προϊόντα που προστατεύουν από το κρύο.

    «Το πρωί θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Ότι προβλέπεται στον ΚΑΔ», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

    Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο lockdown γενικότερα, εκφράζοντας την αγωνία της κυβέρνησης να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές. Ο ίσιος σημείωσε πως, για να γίνει αυτό, «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα».

    Ακόμη, ο υπουργός σημείωσε πως γίνεται «μάχη επιβίωσης για το λιανεμπόριο», καθώς και ότι «δεν είναι ώρα για γκρίνια, φασαρία και αντιπολίτευση, αλλά ώρα για ενότητα, για να περάσουμε απέναντι».

    Αναφορικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο κ. Γεωργιάδης, σημείωσε πως σήμερα περνάει από την Βουλή διάταξη που δίνει στο υπ. Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Καταστροφή αν δεν ανοίξει η αγορά

    Σύψας: Προετοιμαστείτε για κυλιόμενα lockdown έως την άνοιξη

    Πολεμικός ο προϋπολογισμός του 2021 μέχρι και τον Απρίλιο – Ποιος υπουργός λέει «πιστέψτε με δεν θα θέλατε να είστε στη θέση μου»

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ