• Business

    Γεωργιάδης: Έρχεται μεγάλη ξένη επένδυση στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης

    • Γιώργος Μανέττας, Έφη Τσιβίκα
    Γεωργιάδης για ανατιμήσεις: Θα πάρουμε μέτρα αν χρειαστεί - Δεν χρειάζεται πανικός


    Την έλευση μιας μεγάλης ξένης επένδυσης στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της νέας μονάδας της Pharmathen, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν τις επόμενες ημέρες.

    Παράλληλα, προανήγγειλε δράσεις για την ενίσχυση του κλάδου της φαρμακοβιομηχανίας, σημειώνοντας πως η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός όπου μπορεί. «Είμαστε πρόθυμοι και διατεθειμένοι να λύσουμε προβλήματα και να προχωρήσουμε μπροστά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης να επενδύσει η χώρα στον τομέα της τεχνολογίας, σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα να κάνουμε στροφή, να αλλάξουμε νοοτροπία και να δώσουμε το μέλλον που αξίζει στον τόπο. Τα χρόνια που έρχονται θα είναι τα καλύτερα, τόνισε.

    Ο υπουργός ανέφερε πως η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί κλάδο αιχμής, που συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, οι εταιρείες του οποίου προγραμματίζουν νέες επενδύσεις τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, εξήρε την συμβολή της Pharmathen στην ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.



    ΣΧΟΛΙΑ