• Ναυτιλία

    Γ. Προκοπίου: Η Dynagas εκδίδει νέες προνομιούχες μετοχές αξίας 55 εκατ. δολαρίων

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners

    Γιώργος Προκοπίου, εφοπλιστής Dynagas LNG Partners


    Την άντληση 55 εκατομμυρίων δολαρίων μέσω δημόσιας προσφοράς μίας νέας σειράς πρρονομιούχων μετοχών της σχεδιάζει η ναυτιλιακή Dynagas LNG Partners, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Προκοπίου.

    Την Τρίτη η εταιρεία τιμολόγησε συνολικά 2,2 εκατομμύρια νέες προνομιούχες μετοχές σειράς Β στα 25 δολάρια την καθεμιά. Οι προνομιούχες μετοχές θα έρχονται με κουπόνι 8,75%.

    Τα μερίσματα θα καταβάλλονται σε σταθερό επιτόκιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2023 και σε κυμαινόμενο επιτόκιο από εκεί και έπειτα, εφόσον δεν εξαγοραστούν από την εταιρεία.

    Ανάδοχοι της δημόσιας προσφοράς είναι οι Morgan Stanley, UBS Securities και Stifel, ενώ η Nicolaus & Co. B Riley FBR είναι συνδιαχειρίστρια της προσφοράς.

    Η Dynagas έχει δώσει περιθώριο 30 ημερών στους αναδόχους για να αποκτήσουν επιπλέον 330.000 προνομιούχες μετοχές σειράς Β, με τους ίδιους όρους.

    Τα έσοδα που θα αντλήσει η Dynagas από τη δημόσια προσφορά θα χρησιμοποιηθούν, μεταξύ άλλων, για αποπληρωμή οφειλών, συμπεριλαμβανομένων των εξασφαλισμένων ομολόγων με επιτόκιο 6,25% που λήγουν τον Οκτώβριο του 2019, καθώς και για να χρηματοδοτήσει εξαγορές πλοίων ή άλλες κεφαλαιακές δαπάνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Β. Μαρινάκης: Χρηματοδότηση 200 εκατ. δολ. από την Κίνα για την Capital Maritime

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Π. Κασιδόκωστας-Λάτσης: Σε ελληνικά χέρια και πάλι το πλοίο που πούλησε η Ivy Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Ποιος είναι ο Έλληνας COO που αναλαμβάνει να υλοποιήσει τα φιλόδοξα σχέδια της MarineTraffic



    ΣΧΟΛΙΑ