• Business

    Γ. Μητρόπουλος (Φυσικό Αέριο): Κοντά σε νέα μεγάλη εμπορική συμφωνία – Ενδιαφέρον από επενδυτές για την εταιρεία

    Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο ΕΕΕ

    Γιάννης Μητρόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Φυσικό Αέριο ΕΕΕ


    Με στόχο την αύξηση της διείσδυσης της εταιρείας Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα, η διοίκησή της είναι κοντά στην ολοκλήρωση μεγάλης εμπορικής συμφωνίας που θα φέρει ακόμη πιο κοντά την εταιρεία στους καταναλωτές. Σκοπός της νέας συνεργασίας είναι η αύξηση των σημείων εξυπηρέτησης ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση του κοινού στις υπηρεσίες της.

    Ταυτόχρονα η επιτυχημένη πορεία της εταιρείας και η μεγάλη της αποδοτικότητα την κάνει ιδιαίτερα ελκυστική σε επενδυτές και ήδη έχει εκφραστεί επενδυτικό ενδιαφέρον για την εταιρεία, η οποία βαίνει προς ιδιωτικοποίηση μετά τη συνένωσή της με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας.

    Σημειώνεται ότι ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία διαχωρισμού της ΔΕΠΑ  που προβλέπει τη δημιουργία της ΔΕΠΑ Εμπορίας στην οποία και θα περάσει η Φυσικό Αέριο. Προς το παρόν, όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Γιάννης Μητρόπουλος. δεν έχουν γίνει επαφές με την εταιρεία Φυσικό Αέριο για τις αλλαγές που θα προκύψουν, αλλά όπως τόνισε «είμαστε εξοικειωμένοι με τις διαδικασίες αλλαγών και μετασχηματισμού και μπορούμε να συνεχίζουμε τη δουλειά μας».

    Όπως δήλωσε, «μέσα σε 15 μήνες έχουμε αλλάξει τα πάντα. Μπήκαμε στην αγορά ηλεκτρικού ρεύματος, βγήκαμε με επιτυχία εκτός Αττικής και προσφέραμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 468 σημεία εξυπηρέτησης και  6/10 επισκέπτες μας γίνονται πελάτες, ενώ ένας στους τρεις πελάτες ρεύματος γίνεται πελάτης και στο φυσικό αέριο. Επίσης το 45% των νέων συμβολαίων της εταιρείας γίνονται εκτός Αττικής κάτι που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής μας για αύξηση της διείσδυσής μας σε όλη την Ελλάδα».

    Η εταιρεία το 2018 πέτυχε σημαντική γεωγραφική εξάπλωση, με τη λειτουργία νέων καταστημάτων στη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα, τη δημιουργία νέων ομάδων πωλήσεων, την επέκταση του δικτύου των συνεργατών της σε Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα και τη συνεργασία της με το ευρύ δίκτυο της Vodafone. Έτσι, μέσω του αναπτυξιακού της πλάνου, η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας αποκτά πλέον παρουσία σε κάθε νομό της χώρας.

    Στόχος για φέτος τα 60.000 συμβόλαια

    Η εταιρεία που το πρώτο τρίμηνο του 2019 είχε 15.000 νέα συμβόλαια έχει θέσει στόχο για το σύνολο του έτους 60.000 νέα συμβόλαια εκ των οποίων τα 40.000 θα αφορούν στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα 20.000 στο φυσικό αέριο.

    Ο κ. Μητρόπουλος, κατά τη χθεσινή δημοσιογραφική ενημέρωση παρουσίασε την ανοδική πορεία της εταιρείας τους τελευταίους μήνες, αλλά και το 2018 το οποίο ήταν  μια εξαιρετική χρονιά. Η εταιρεία, στον έναν χρόνο λειτουργίας της ως ολοκληρωμένος πάροχος ενέργειας,  έθεσε ισχυρές βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη το 2019, σημειώνοντας ήδη ρεκόρ επιδόσεων.

    Το Α’ τρίμηνο του 2019 η εταιρεία Φυσικό Αέριο με σύμμαχο τις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και ως αποτέλεσμα της στρατηγικής της, κατέγραψε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών στα χρόνια λειτουργίας της, σημειώνοντας αύξηση 54%, αγγίζοντας τα  105,2 εκατ. ευρώ και με καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 48%, ξεπερνώντας τα 7 εκατ. ευρώ. Δηλαδή τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ήταν υψηλότερα από τα κέρδη του συνόλου του 2018 που ήταν 5,2 εκατ. ευρώ και της πρόβλεψης για το 2019  (που είναι 5,8 εκατ. ευρώ).

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας: Κέρδη ρεκόρ 7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο



    ΣΧΟΛΙΑ