• Business

    Γ. Κούστας: Θετικό το α' τρίμηνο του έτους για τη Danaos. Τα οικονομικά στοιχεία

    γιαννης κουστας

    Γιάννης Κούστας, εφοπλιστής Danaos Shipping


    Αύξηση προσαρμοσμένων κερδών εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο 2018 η ναυτιλιακή Danaos Corp, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα, ο οποίος επισημαίνει ότι η εταιρία του παραμένει ηγέτιδα στην αγορά εμπορευματοκιβωτίων βελτιώνοντας συνεχώς τις λειτουργίες της και αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στους πελάτες.

    Ειδικότερα, τα προσαρμοσμένα καθαρά έσοδα ανήλθαν στα 27,9 εκατ. δολ. ή 0,25 δολ. ανά μετοχή κατά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 έναντι 24,5 εκατ. δολ. ή 0,22 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

    Tα λειτουργικά έσοδα στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ανήλθαν στα 111,9 εκατ. δολ. έναντι 110,1 εκατ. δολ. το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση 1,6%.

    Τα καθαρά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 15 εκατ. δολ. έναντι 18,4 εκατ. δολ. το πρώτο τρίμηνο του 2017.

    O CEO της εταιρίας Δρ Γιάννης Κούστας, σχολιάζοντας την πορεία της Danaos κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 σχολίασε: “Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταλήξαμε πρόσφατα σε συμφωνία με κάποιους από τους δανειστές μας για παράταση χρεών ύψους 2,2 δισ. δολ. που έληγαν στις 31 Δεκεμβρίου 2018, κίνηση που θα ισχυροποιήσει σημαντικά την κεφαλαιακή δομή της εταιρίας με τη μείωση χρεών κατά 551 εκατ. δολ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας η Danaos θα εκδώσει 99,3 εκατομμύρια νέες κοινές μετοχές προς συγκεκριμένους πιστωτές της.”

    Παράλληλα, ο επικεφαλής της Danaos τόνισε: “Βραχυπρόθεσμα, διατηρούμε υψηλό ποσοστό στις συμβάσεις ναύλωσης στο 90% για τους επόμενους 12 μήνες, με βάση τα τρέχοντα λειτουργικά έσοδα και στο 81% σε συμβατικές ημέρες λειτουργίας. Η ναυλαγορά έχει σταθεροποιηθεί στα τρέχοντα επίπεδα, αν και οι εμπορικές εντάσεις που επικρατούν μπορεί να κάνουν τις ναυτιλιακές πιο διστακτικές στη δέσμευση τους για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Το όφελος, αντίθετα, μπορεί να είναι η μείωση των παραγγελιών για κερδοσκοπικούς λόγους ή των παραγγελιών από εταιρίες τακτικών γραμμών, εξέλιξη που θα συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς.”

    Γιάννης Κούστας. Ιδιοκτήτης Danaos Corporation

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ποιος Έλληνας εφοπλιστής αγοράζει πέντε πλοία της χρεοκοπημένης Toisa

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Χατζηπατέρας: Νέα κίνηση προσέγγισης από την ΒW LPG στη Dorian. Πού «κολλάει» η συμφωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Γ. Αλαφούζος: Στην τελική ευθεία η είσοδος της Okeanis στην αγορά του Όσλο

     
     
    .



    ΣΧΟΛΙΑ