• Business

    Γ. Κασιμάτης (McArthurGlen): «Δύσκολο να διορθωθεί η ζημιά στο εμπόριο – Ζητούμενο να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις»

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Γιάννης Κασιμάτης


    Θετική και ταυτόχρονα ενθαρρυντική για τη συνέχεια θεωρεί ο γενικός διευθυντής της McArthurGlen στην Ελλάδα, Γιάννης Κασιμάτης την εικόνα που παρουσιάζει η αγορά μετά την άρση του lockdown και την επαναφορά των καταστημάτων σε πλήρη λειτουργία.

    Όπως λέει, στο εκπτωτικό χωριό που λειτουργεί η εταιρεία στα Σπάτα παρατηρείται τα τελευταία 24ώρα αυξημένη προσέλευση καταναλωτών, οι οποίοι σπεύδουν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, τηρώντας απόλυτα τους κανόνες για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

    Ο έμπειρος μάνατζερ αποδίδει την εκτόξευση της εμπορικής κίνησης στις συσσωρευμένες ανάγκες του κόσμου, οι οποίες δεν σταμάτησαν να υπάρχουν εξαιτίας της πανδημίας και εκτιμά πως όσο θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα, τόσο θα αποκαθίσταται και η αγοραστική συμπεριφορά στα προηγούμενα επίπεδα, ειδικά στα προϊόντα ένδυσης και υπόδησης, όπου οι καταναλωτές θέλουν να δοκιμάσουν το προϊόν προτού το αγοράσουν.

    Ο κ. Κασιμάτης υποστηρίζει πως πολύ δύσκολα θα καλυφθούν οι απώλειες που υπέστησαν οι εμπορικές επιχειρήσεις στη διάρκεια των δυο lockdown, τονίζοντας πως ο τζίρος που χάθηκε δεν μπορεί να ανακτηθεί από τη «μια στιγμή στην άλλη».

    «Η ζημιά έχει γίνει και δεν μπορεί να διορθωθεί…», σημειώνει χαρακτηριστικά.

    Το ζητούμενο σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να κρατηθούν όρθιες οι επιχειρήσεις, οι οποίες παρέμειναν κλειστές για μεγάλο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων των Χριστούγεννων και του Πάσχα, όπου παραδοσιακά η ζήτηση κορυφώνεται.

    «Χάθηκαν οι καλύτεροι μήνες… πέρυσι δουλέψαμε μόλις οκτώ μήνες», επισημαίνει και προσθέτει πως ισχυρό πλήγμα δέχθηκε το λιανεμπόριο και από την κάμψη του τουρισμού. Να σημειωθεί πως το εκπτωτικό χωριό της McArthurGlen στηρίζει μέρος των εσόδων της στους τουρίστες που επισκέπτονται την Αττική.

    Ο κ. Κασιμάτης αποφεύγει να προβλέψει την εξέλιξη της εμπορικής κίνησης, λέγοντας πως στην παρούσα φάση οποιαδήποτε εκτίμηση είναι παρακινδυνευμένη και τονίζει πως η αγορά ακόμη προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει «τι μέλλει γενέσθαι»…

    Προτεραιότητα τώρα, όπως λέει, είναι η ορθή λειτουργία, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα και να αποτραπεί ένα νέο lockdown. Κλείνοντας θεωρεί πως σημαντικό η Πολιτεία να σκύψει πάνω από τον εμπορικό κόσμο και να δώσει λύση στα προβλήματα.

    Διαβάστε επίσης:

    Λιανεμπόριο: Επέστρεψαν τα «χαμόγελα» στην αγορά – Γέμισαν καταστήματα και ταμεία, έως και 70% η αύξηση τζίρου

    Έμποροι για άρση lockdown: «Έπιασαν… τόπο οι προσπάθειες μας – Ανάσα και ευκαιρία το άνοιγμα των καταστημάτων»

    Jumbo: Τι οδήγησε στο «ξέσπασμα» Βακάκη – Ο βαρύς «λογαριασμός» του lockdown

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ