• Business

    Έμποροι για άρση lockdown: «Έπιασαν… τόπο οι προσπάθειες μας – Ανάσα και ευκαιρία το άνοιγμα των καταστημάτων»


    Βαθιά ανακούφιση έφερε στον εμπορικό κόσμο για την απόφαση πλήρους επαναλειτουργίας των καταστημάτων από την προσεχή Δευτέρα, με παράγοντες της αγοράς να μιλούν για δικαίωση της προσπάθειας που κατέβαλλαν όλο το προηγούμενο διάστημα να πείσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άρση του lockdown, μετά και τις θετικές εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

    «Η προσπάθεια που καταβάλαμε το τελευταίο διάστημα με στοιχεία και τεκμηριωμένες επιστημονικές προτάσεις, έπιασε τόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, για να συμπληρώσει πως «από τη Δευτέρα οι συνάδελφοί μου επιστρέφουν στις δουλειές τους, για να συνεχίσουν τη μάχη που ξέρουν καλά να δίνουν». Ο κ. Καφούνη δηλώνει πεπεισμένος πως «καταναλωτές, εργαζόμενοι και καταστηματάρχες θα συνεργαστούν αρμονικά τηρώντας απόλυτα τις υγειονομικές προφυλάξεις, γιατί πάνω από οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα είναι η υγεία».

    Για ανάσα αλλά και μια ευκαιρία να αποφευχθεί ένα κύμα λουκέτων το καλοκαίρι και να χαθούν σημαντικές θέσεις εργασίας κάνει λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης σχολιάζοντας την επαναφορά της αγοράς σε λειτουργία εν μέσω χειμερινών εκπτώσεων. «Η ανακοινωθείσα απόψε απόφαση της κυβέρνησης, που στάθμισε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, να επιτρέψει το άνοιγμα της αγοράς διατηρεί ζέουσες τις ελπίδες του εμπορικού κόσμου, ο οποίος δοκιμάζεται σκληρά από το “υβριδικό lockdown”, ότι η αγορά πλέον θα μπορέσει να κινηθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Κορκίδης υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης των υγειονομικών κανόνων, με «θρησκευτική ευλάβεια» και απεύχεται το ενδεχόμενο τα επιδημιολογικά δεδομένα να ανατρέψουν εκ νέου την κατάσταση με ένα γενικευμένο lockdown. «Το κλικ που ακούστηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης είναι αυτό που ξεκλειδώνει τα καταστήματα μας και φέρνει στο εμπόριο το πολυπόθητο click to open. Όμως, πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε… και να διατηρήσουμε στη διάρκεια του χειμώνα ανοικτή την αγορά», λέει κλείνοντας το μήνυμά του.

    Σε ανάλογο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετικό το γεγονός πως η κυβέρνηση άκουσε τις προτάσεις του ΕΕΑ για την ανάγκη ανοίγματος του λιανεμπορίου και σε μεγάλο βαθμό τις υιοθέτησε.

    Στόχος, όπως λέει, είναι να μην μην πάει χαμένη η εκπτωτική περίοδος, όπως πήγε η εορταστική και καλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας, κάτι που πρέπει βέβαια να κάνουν και οι επιχειρήσεις ενώ απευθύνει έκκληση στο καταναλωτικό κοινό να επιλέξει για τις αγορές του τα καταστήματα της γειτονιάς του, να ενισχύσει την τοπική οικονομία.

    Διαβάστε επίσης:

    Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτά είναι τα μέτρα με τα οποία θα ανοίξουν το λιανεμπόριο και οι υπηρεσίες (upd)

    Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς: Ικανοποίηση για το άνοιγμα των καταστημάτων

    Χαρδαλιάς: Άρση περιορισμών σε Ελευσίνα και Κοζάνη – Σε ποιες περιοχές παραμένουν τα μέτρα



    ΣΧΟΛΙΑ