• Business

    Γ. Οικονόμου: Μπαράζ συμφωνιών για την Ocean Rig

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Σειρά συμφωνιών έχει συνάψει η εταιρία γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου. Η ναυτιλιακή βρίσκεται από τις αρχές του έτους σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 15 του Πτωχευτικού Κώδικα των ΗΠΑ.

    Συγκεκριμένα, η εταιρία υπέγραψε νέα σύμβαση με την Chariot Oil & Gas Limited για την υλοποίηση προγράμματος γεώτρησης στη Ναμίμπια. Το συμβόλαιο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά τη λήξη του προηγούμενου ανακοινωθέντος προγράμματος με την Tullow Namibia Limited, το τρίτο τρίμηνο του 2018 και θα εκτελεστεί από το πλοίο Ocean Rig Poseidon.

    Παράλληλα, η Ocean Rig συνέταξε επιστολή προθέσεων με μεγάλη ευρωπαϊκή εταιρία πετρελαιοειδών για γεωτρήσεις στη Δυτική Αφρική. Η σύμβαση αναμένεται να ξεκινήσει με την άμεση συνέχιση του προγράμματος που υλοποιεί τώρα με την Chariot Oil & Gas Limited κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018. Θα εκτελεστεί και αυτή από το πλοίο Ocean Rig Poseidon.

    Την ίδια ώρα, η Lundin Norway AS εξάσκησε την έβδομη option για να επεκτείνει την υφιστάμενη σύμβαση της με το πλοίο Leiv Eiriksson της Ocean Rig, το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει έτσι σταθερή απασχόληση μέχρι το Δεκέμβριο 2018. Αν η  Lundin ασκήσει και τις υπόλοιπες πέντε options, ενδεχόμενως το πλοίο να χρησιμοποιηθεί μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2019.

    Επιπλέον, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις της Ocean Rig με την Total E & P Angola για το πλοίο Ocean Rig Skyros και κατέληξαν στην τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης γεώτρησης, με μία διάταξη που προβλέπει ότι τα ημερήσια ναύλα για την υπόλοιπη διάρκεια της θα παραμείνουν σταθερά, στα περίπου 573.000 δολ.

    Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ocean Rig, Pankaj Khannaδήλωσε σχετικά:
    “Είμαστε ικανοποιημένοι από την πρόοδο της αγοράς και αναμένουμε περαιτέρω εξελίξεις τους επόμενους μήνες που θα μπορούσαν να αυξήσουν την αξιοποίηση των μονάδων γεώτρησης της εταιρείας το 2019. Η ολοκλήρωση των συζητήσεων για το πλοίο Skyros απομακρύνει τυχόν αβεβαιότητες όσον αφορά το αναμενόμενο αντεκτέλεστο υπόλοιπο των συμβάσεων της εταιρίας και εδραιώνει τη στρατηγική μας σχέση με τη Total.”

    Pankaj Khanna
    Pankaj Khanna, Πρόεδρος και CEO Ocean Rig

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Vrontados Shipping: H νέα κίνηση ανανέωσης του στόλου της οικογένειας Λω

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελληνική ναυτιλιακή εγκαταλείπει τα τάνκερ και μένει με ένα μόνο bulker

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Δ. Διαμαντίδης: Η απίστευτη δικαστική περιπέτεια με ρωσικό κολοσσό για πλοίο της Delta Tankers



    ΣΧΟΛΙΑ