• Business

    Γ. Οικονόμου: Απώλειες για την Ocean Rig εν μέσω αναδιάρθρωσης

    Οικονόμου ναυτιλία

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής Cardiff Marine


    Ζημίες και σημαντική πτώση του τζίρου της κατέγραψε στο τρίτο τρίμηνο του έτους η εταιρεία γεωτρήσεων Ocean Rig, συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιώργου Οικονόμου, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε.

    Ειδικότερα, η Ocean Rig παρουσίασε στο γ’ τρίμηνο 2017 καθαρές ζημίες της τάξεως των 234 εκατομμυρίων δολαρίων, έναντι ζημιών 38,9 εκατ. δολαρίων κατά το γ’ τρίμηνο 2016, με τον τζίρο της να υποχωρεί σε ετήσια βάση κατά 40%, στα 200 εκατ. δολάρια, και τα προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδά της κατά 45%, στα 120,4 εκατ. δολάρια.

    Σημειώνεται ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Ocean Rig ολοκλήρωσε ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της, στο πλαίσιο του οποίου διεγράφησαν οφειλές ύψους περίπου 3,7 δισ. δολαρίων, με αντάλλαγμα νέες μετοχές της εταιρείας. Οι πιστωτές της Ocean Rig απέκτησαν το 91% των μετοχών, καθώς και το δικαίωμα να ορίσουν τρία μέλη στο διοικητικό της συμβούλιο (ο Γιώργος Οικονόμου επιλέγει τέσσερα μέλη).

    Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσής μας, έχουμε πλέον τον καλύτερο ισολογισμό στην αγορά των γεωτρήσεων, που μας επιτρέπει να περιμένουμε την ανάκαμψη της αγοράς”, δήλωσε ο Γιώργος Οικονόμου.

    Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο η Ocean Rig προχώρησε σε ένα θεαματικό reverse split των μετοχών της, σε αναλογία 1 προς 9.200 κοινές μετοχές, μία κίνηση που χαρακτηρίστηκε ως “η μητέρα όλων των reverse splits”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγγελική Φράγκου: Προχώρησε σε νέα στρατηγική κίνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Προκοπίου: Εξέλιξη στο… μυστικό deal για τα FSRU της Dynagas στην Κίνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: SHIPPING FOCUS: Ανακάμπτει η αγορά των chemical tankers



    ΣΧΟΛΙΑ